Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε η ΕΛΜΕ-ΚΙ στην Οικονομική Επιτροπή

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα η ΕΛΜΕ-ΚΙ με παρουσία στην Οικονομική Επιτροπή για να ζητήσει οικονομικές ελαφρύνσεις εκ μέρους των νέων καθηγητών μόνιμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος έθεσε ζήτημα βοήθειας από την Οικονομική Επιτροπή έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών που αμείβονται με 650 ευρώ και αναγκάζονται να διαθέτουν μεγάλο ποσοστό από αυτά τα χρήματα σε εισιτήρια και άλλες ανάγκες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία με τον κ. Λυκούδη να αναφέρει ότι δεν είναι κατάλληλη η Οικονομική Επιτροπή για να αποφασίσει εφόσον δεν υπάρχει εισήγηση στο θέμα καθώς δεν γνωρίζουν κατά πόσον είναι αρμόδια ή όχι η Επιτροπή. Πρότεινε λοιπόν να φέρει η ΕΛΜΕ-ΚΙ έγγραφη εισήγηση και να μελετηθεί για να μπορέσουν να αποφανθούν θετικά ή αρνητικά.
Ο κ. Ανδρέας Ζαπάντη από τη μεριά του δήλωσε ότι θεωρεί σωστό να καταγραφεί η δήλωση του κ. Γεωργόπουλου έτσι ώστε να καταγραφεί και να γίνει η επεξεργασία από την Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής.
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Γκισγκίνης τόνισε: Θεωρούμε αυτονόητο να γίνει η τοποθέτηση και να μπουν τα ζητήματα γιατί από ότι ειπώθηκε είναι σχετικά με τον Δήμο και τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής. Να ακούσουμε την παρέμβαση και μετά να τοποθετηθεί η κάθε παράταξη».
Κατά πλειοψηφία συμφώνησαν να ακούσουν τα αιτήματα του κ. Γεωργόπουλου και εν συνεχεία να τα καταθέσει εγγράφως στην Οικονομική Επιτροπή για περαιτέρω επεξεργασία σε επόμενη συνεδρίαση.

Ακούστε τι ειπώθηκε κατά την διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής

1-DSC05778 1-DSC05781 1-DSC05784 1-DSC05786 1-DSC05787 1-DSC05788 1-DSC05789 1-DSC05790
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις