Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο: Δήλωση για το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η φωνή της Ελληνικής Αυγής, της αυτοδιοικητικης έκφρασης της Χρυσής Αυγής, ακούστηκε και πάλι δυνατά στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων ταράζοντας εκ νέου τα λιμνάζοντα νερά του μεταπολιτευτικού πολιτικαντισμού και δημιούργησε έκδηλη ανησυχία στις δυνάμεις του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, ειδικά στην περιφέρεια μας όπου η προσκείμενη στο Σύριζα παράταξη είναι η πλειοψηφία.
Με χαρακτηριστικές μεθοδεύσεις όπως συνέβη στην περίπτωση άρνησης, με αστείες δικαιολογίες, τήρησης ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των αδικοχαμένων πεζοναυτών μας αλλά και με την μη εισαγωγή στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του ψηφίσματος καταδίκης του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού που εγκαίρως είχαμε καταθέσει, η περιφερειακή αρχή προσπάθησε ανεπιτυχώς να «μετριάσει» την πολιτική μας παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο.
Δίχως αποτέλεσμα όμως διότι συγκεκριμένα στο θέμα των προβλημάτων μετακίνησης των κατοίκων της Ιθάκης, ένα από τα δυο θέματα στο οποίο ήμασταν μοναδικοί εισηγητές, είχαμε μια καίρια και πλήρως εμπεριστατωμένη τοποθέτηση για την προβληματική αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού και δυστυχώς, από τον κύριο Περιφερειάρχη λάβαμε μόνο μια εντελώς αόριστη και ασαφή απάντηση.
Λόγω έλλειψης χρόνου κατά την δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης δεν συζητήθηκαν τα υπόλοιπα θέματα τα όποια εισηγούμασταν (Σεισμόπληκτοι Κεφαλονιάς, ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας). Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο θεωρεί πως η νέα περιφερειακή αρχή θα πρέπει να κάνει έναν καλύτερο καταμερισμό των θεμάτων στο διήμερο του περιφερειακού συμβουλίου έτσι ώστε θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν άμεσα τα Επτάνησα να τίθενται σε καλύτερη σειρά συζήτησης.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης το συμβούλιο αναλώθηκε επί μακρόν στο θέμα της επιστολής του κυρίου Περιφερειάρχη προς τον Γερμανό πρόξενο, θέμα αμιγώς πολίτικο, αλλά δεν καταλάβαμε τον λόγο για τον οποίο το περιφερειακό συμβούλιο θα έπρεπε εκ των υστέρων να συναινέσει σε μια πολιτική πράξη του περιφερειάρχη για την οποία αυτός και μόνο αυτός φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη, πράξη η οποία αποτελεί πυροτέχνημα εντυπωσιασμού μιας και ο «προϊστάμενος» του Τσίπρας έχει ήδη μετατρέψει την προεκλογική αναγγελία του Σύριζα για κατάργηση του μνημονίου σε επαναδιαπραγμάτευση, μετά την επίσκεψη του στο LSE και στους διεθνείς τοκογλύφους.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο, θα συνεχίσει την δυναμική της παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο έτσι ώστε να υπάρχει ουσιαστική αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν την Περιφέρεια μας.

Νικόλαος Λεμοντζής
Περιφερειακός Σύμβουλος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις