Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

H «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου πρόκειται να εορταστούν τη Δευτέρα (20.10.2014) σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εθελοντική αιμοδοσία, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της  Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της αστυνομίας, ενώ την Δευτέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στην Κέρκυρα, την Ζάκυνθο και την Λευκάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τρίτη 14 έως και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, με θεματικές ενότητες την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο και την Οδική Ασφάλεια.

Οι διαλέξεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένους αξιωματικούς των αστυνομικών υπηρεσιών της Κέρκυρας και κατά τη διάρκεια τους, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να ενημερωθούν μέσω πρακτικών συμβουλών για τη χρηστικότητα τήρησης βασικών κανόνων, τόσο κατά την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο, όσο και κατά την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Ποιο αναλυτικά σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δοξολογίες:

Στην Κέρκυρα, τη Δευτέρα και ώρα 11.00 στην Ι.Μ Πλατυτέρας.

Στην Ζάκυνθο, τη Δευτέρα και ώρα 10.15 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Μώλου),

Στην Λευκάδα, τη Δευτέρα και ώρα 10.30 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Τέλος, στις εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνεται μία ακόμη ενημερωτική δραστηριότητα για τη οδική ασφάλεια, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή (19.10.2014) κατά τις ώρες 11:00 έως 13:00, στην Κεντρική Πλατεία της Κέρκυρας (Σπιανάδα), σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Κέρκυρας.

elas elas2 aimodosia2 aimodosiaelas
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις