Πέρασε τελικά η εισήγηση για ονομασία του αεροδρομίου σε Άννα Πολλάτου

Με ψήφους 36 υπέρ και δύο λευκά πέρασε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του Δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση για να ονομαστεί ο Κρατικός Αερολιμένας Κεφαλληνίας σε Άννα Πολλάτου προς τιμήν της πρόσφατα αδικοχαμένης συμπολίτισσάς μας και Ολυμπιονίκη.

Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που δεν ξεκίνησε ομαλά αφού με το καλησπέρα και πριν καλά καλά μπουν στην ημερήσια διάταξη άρχισαν οι εντάσεις για το αν έπρεπε να γίνουν ερωτήσεις εκτός ημερησίας ή αν θα έπρεπε να μπουν στην ημερήσια διάταξη.

Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα ξεκίνησε η διαδιασία με σύσσωμη την αντιπολίτευση εκτός του κ. Δημητράτου και του κ. Δεστούνη να στηρίζουν την πρόταση του Δημάρχου να πάρει το αεροδρόμιο το όνομα της Άννας που χάσαμε πολύ νωρίς και τόσο άδικα.

Η ένσταση που προέβαλε ο κ. Δημητράτος ήταν ότι θα έπρεπε σαν αθλήτρια που ήταν η Αννούλα να δώσουν το όνομά της σε κάποιο αθλητικό χώρο του νησιού όπως για παράδειγμα στο Κολυμβητήριο με το φόβο ότι από τη στιγμή που θα εκχωρηθεί η χρήση του Κρατικού Αερολιμένα σε ιδιώτη για τα επόμενα 30 χρόνια κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα αλλάξει και το όνομα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαλάτος έδωσε τα εύσημα και είπε μπράβο στον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία που πήρε για να ονομαστεί το αεροδρόμιο σε Άννα Πολλάτου αναφέροντας συγκεκριμένα: Μπορεί να ακούγονται φωνές που να λένε ότι είναι επικοινωνιακό το αεροδρόμιο να αλλάζει όνομα όμως εμείς λέμε ξανά μπράβο στην πρωτοβουλία αυτή και λέμε μπράβο γιατί θεωρούμε ότι η νέα γενιά, τα παιδιά μας, χρειάζονται πρότυπα”.  Ο επικεφαλής της Ενωμένης Τετράπολη Αλέκος Καλαφάτης είπε μεταξύ άλλων: “Πρόσφερε περηφάνια και τιμή σε όλους μας και στην Κεφαλονιά και στην Ελλάδα επομένως είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε με την εν λόγω πρόταση”.

Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης, Διονύσης Λυκούδης στην ομιλία του τόνισε: “Η δήλωση και ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο κ. Μιχαλάτος με υποχρεώνει λέγοντας μπράβο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής να του ανταποδώσω και εγώ από την πλευρά μου, μπράβο Θεόφιλε που δεν φέρθηκες μικρόψυχα. Και δεν εννοώ να φερθείς μικρόψυχα διαφωνόντας με το θέμα που εισαγάγουμε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν φέρθηκες μικρόψυχα γιατί είπες σε όλους τους τόνους, με όλους τους τόνους της φωνής σου μπράβο και πιστεύω ότι το εννοείς”.

Ο Διονύσης Αραβαντινός από την μεριά του προχώρησε ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας να δημιουργηθεί μία υποτροφία στο όνομα της Άννας Πολλάτου για τους τρεις καλύτερους μαθητές από όλη την Κεφαλονιά με ένα ποσό που θα τους βοηθήσει στην μετέπειτα πορεία τους και μέσα από αυτό να παραμείνει όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αραβαντινός: “Έτσι ώστε ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο έντονα να μείνει ανεξίτηλη η εικόνα της Άννας Πολλάτου στη μνήμη των Κεφαλονιτών όπου γης”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε θετικά με τον κ. Γκισγκίνη να τονίζει σχετικά: Εμείς για αυτό το θέμα θα ψηφίσουμε θετικά, το θέμα που πρέπει  εδώ να τεθεί και αφορά το λαό είναι τιμώντας ένα πρόσωπο που έχει κάνει κάτι σημαντικό και μάλιστα στο χώρο του αθλητισμού τι θέλουμε να αναδείξουμε; Είναι μία συλλογική προσπάθεια του κράτους, του δήμου ή μία ατομική προσπάθεια που βασίζεται στο ταλέντο και στις οικονομικές δυνατότητες που έχει μία οικογένεια για να στηρίξει ανάλογους αθλητές; Θα δείτε ότι είναι μία ατομική οικογενειακή υπόθεση κύρια 100%, θα βάλει το χέρι στην τσέπη ο γονέας”.

Ο κ. Καλαφάτης μετά την άρνηση του κ. Δημητράτου έκανε έκκληση στον ίδιο να αλλάξει γνώμη και να το ξανασκεφτεί με τον κ. Δημητράτο να απορρίπτει την πρόταση για τους λόγους που είχε προαναφέρει με αποτέλεσμα να προχωρήσει η ψηφοφορία και το θέμα να περάσει κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα όπως έλπιζαν όλοι. 

Ακούστε τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα

1-DSC05048 1-DSC05049 1-DSC05053 1-DSC05054 1-DSC05056 1-DSC05058 1-DSC05059 1-DSC05062 1-DSC05077 1-DSC05081 1-DSC05084 1-DSC05088
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις