Συνάντηση με τον Στρατιωτικό Ακόλουθο της Ιταλικής Πρεσβείας είχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Συνάντηση στα πλαίσια της αυρινής εορτής μνήμης για την Σφαγή της Μεραρχίας Άκουϊ από τους Γερμανούς στρατιώτες το 1943 στο νησί μας, είχε σήμερα το πρωϊ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος με τον Στρατιωτικό Ακόλουθο της Ιταλικής Πρεσβείας, Συνταγματάρχη, Antonio Albanese.

Ο κ. Κεκάτος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν την Ιταλία με την Κεφαλονιά, καθώς οι κυνηγημένοι Ιταλοί στρατιώτες τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Γερμανούς, βρήκαν καταφύγιο και φροντίδα στα σπίτια συμπολιτών μας με κίνδυνο τη ζωή τους σαν ένδειξη ανθρωπιάς και ήθους.

Ο Ιταλός Στρατιωτικός Ακόλουθος θερμά ευχαρίστησε τον κ. Κεκάτο για την τιμή που του έκανε προσφέροντάς του αναμνηστική πλακέτα σαν ελάχιστη ένδειξη φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ενώ δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στην Κεφαλονιά.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόξενος της Ιταλίας στην Κεφαλονιά κα Μικελέτη καθώς και μέλος του Ελληνοιταλικού Συλλόγου. Αύριο το πρωϊ θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης κι αντίστοιχα στο Μνημείο των Ιταλών Πεσόντων αλλά και στο σημείο όπου βρέθηκαν τα σφαγιασμένα πτώματα των Ιταλών στρατιωτών λίγο μετά το Φανάρι.

1-DSC04803-001 1-DSC04805 1-DSC04806 1-DSC04807 1-DSC04814 1-DSC04811 1-DSC04809 1-DSC04808
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις