Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή-Με θετικό πρόσημο έκλεισε η τριετία για το Δήμο Κεφαλονιάς

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς με τέσσερα θέματα ημερησίας.
Με βασικό θέμα συζήτησης την έγκριση του απολογισμού-ισολογισμού του Δήμου Κεφαλονιάς για το έτος 2013, τον οποίο τα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν κατά πλειοψηφία, με τον κ. Φλωράτο να ψηφίζει αρνητικά και τον κ. Ζαπάντη να δηλώνει παρών, ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2013 έκλεισε με έλλειμμα της τάξεως του 1.956.780,67 ευρώ.
Όπως όμως τόνισε ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, Θόδωρος Μαντζουράτος, “Αν αυτό το έλλειμμα προστεθεί στην προηγούμενη χρονιά το υπόλοιπο που είχε 2.401,655,19 μας δίνει 444.884,52 ευρώ, άρα η τριετία του Δήμου Κεφαλονιάς κλείνει με ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Ευτυχώς δεν είχαμε εντάσεις όπως συμβαίνει στα Δημοτικά Συμβούλια και η συνεδρίαση κύλησε ήρεμα και αρμονικά θα λέγαμε, χωρίς να λοίπον βέβαια και αναμενώμενες διαφωνίες όσον αφορά το ποιος ευθύνεται για το χρέος του Δήμου που είναι και ο κύριος λόγος για το έλλειμμα.

Τα άλλα θέματα που συζητήτηκαν ήταν  η  άσκηση ένδικου μέσου της αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, η έγκριση των δαπανών και η διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού για το έτος 2014 και η ανάκληση της 351/2914 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής τα οποία πέρασαν κατά πλειοψηφία.

Ένα ενδιαφέρον θέμα εκτός ημερησίας ήταν η διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη που θα αναλάβει τη δημιουργία ενός πληροφοριακού συστήματος, μέσα από το οποίο ο τουρίστας-επισκέπτης του νησιού μας θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες για τα αξιοθέατα και για όλα τα μέρη ενδιαφέροντος που διαθέτει το νησί μας και μέσω εφαρμογής android ακόμα και GPS. Ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαίκή Ένωση μέσω ΕΣΠΑ ύψους 300.000 ευρώ. Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Evolution Project.

Ακούστε τι επιπώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

1-DSC04800 1-DSC04799 1-DSC04798 1-DSC04797 1-DSC04796 1-DSC04794
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις