Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε η ΕΛΜΕ-ΚΙ στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Δίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ-ΚΙ σήμερα το πρωϊ στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμαρτυρόμενη για την στάση που κρατάει το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με την Χρυσή Αυγή.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση που ειχε εκδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ-ΚΙ ανέφερε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα:  “Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ξεκαθαρίζει ότι οι φασίστες είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους. Κανένας Διευθυντής σχολείου, κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει να απολογηθεί, όταν εκτελεί το καθήκον της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους, από κοινού με τους μαθητές, τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους, να οξύνουν την αντιπαράθεση με τη φασιστική – ναζιστική σαπίλα. Να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του λαού και της νεολαίας του τόπου μας. Να αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερο το «αυγό του φιδιού». Να μη μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά”.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Γεωργόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς αμέσως μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμια κ. Δημήτρη Μαρκάτο: Καταγγείλαμε την πολιτική του υπουργείου Παιδείας να μην απαντήσει και να κόψει το βήχα στην φασιστική-ναζιστική Χρυσή Αυγή σε σχέση με την ερώτηση που κατέτεθεσε για τα σχολεία της Κεφαλονιάς. Θεωρούμε απαράδεκτο να ποινικοποιείται το να κάνει ο εκπαιδευτικός τη δουλειά του”.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις