Έγινε η σύσκεψη για τα έργα του ΕΣΠΑ παρουσία Περιφερειάρχη και Αντιδημάρχου Αργοστολίου

Πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωϊ στο Δημαρχιακό Μέγαρο σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου, του Αντιδημάρχου Αργοστολίου, Διονύση Λυκούδη και της Διαχειριστικής Αρχής ΠΕΠ Ιονίων και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ ή πρόκειται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ, και κινδυνεύουν να χαθούν ή καθυστερούν λόγο γραφειοκρατίας ή άλλων παραγόντων.

Ο κ. Λυκούδης από τη μεριά του ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν παραγωγική και ότι από την πλευρά της Περιφέρειας υπάρχει η πρόθεση για μία καινούργια αρχή ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Δήμο Κεφαλονιάς, ενώ ήταν έντονη η αντίδραση του Δήμου σε περιπτώσεις που αφορούσαν σημαντικά έργα για το νησί μας που κινδυνεύουν να απενταχθούν.

Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση άμεσα και τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της πολυ σημαντικής σύσκεψης: “Η συνάντηση έγινε σε μία προσπάθεια να εντοπισθούν οι αδυναμίες ή οι δυσκολίες ολοκλήρωσης των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το οποίο ολοκληρώνεται 31/12/2015. Καταγράφηκαν τα ευαίσθητα σημεία και θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας”.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συνάντηση σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο είναι ότι η Περιφέρεια έχει μείνει πίσω όσον αφορά την ολοκλήρωση των έργων και πρέπει να βιαστούν, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δώθηκε στο έργο του Χάρακα έτσι ώστε να είναι έτοιμο μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο.

 

1-DSC04786 1-DSC04785 1-DSC04784 1-DSC04783 1-DSC04782
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις