ΕΛΜΕΤο Υπουργείο Παιδείας και ο διοικητικός μηχανισμός του κάνουν τη φασιστική Χρυσή Αυγή επιθεωρητή στα σχολεία της Κεφαλονιάς

Στην υπηρεσία της Χρυσής Αυγής θέτει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας η κυβέρνηση, καλώντας σε απολογία – ουσιαστικά – τους Διευθυντές των σχολείων του Νομού. Η κυβέρνηση διαβιβάζει στα σχολεία, μέσω των αρμοδίων Διευθύνσεων, την προκλητική ερώτηση την οποία οι νεοναζί κατέθεσαν στη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι που οι μαθητές τίμησαν με ενός λεπτού σιγή τον δολοφονημένο (από χρυσαυγίτικο χέρι) αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.

Στην ερώτηση κάνουν λόγο για «θάνατο» του Φύσσα και όχι βέβαια για δολοφονία, αναβιώνουν τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας ωρυόμενοι περί «κομμουνιστικού παραληρήματος» και «προπαγάνδας», απαιτούν να μένουν στο απυρόβλητο οι δολοφονικές πρακτικές της οργάνωσής τους και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους εκπαιδευτικούς!!! Γι’ αυτό το αισχρό και κατάπτυστο κείμενο των ναζί η κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από τα σχολεία!!! Αντί ο Υπουργός Παιδείας να απαντήσει κατάλληλα στην κ. Ζαρούλια (που υπογράφει την ερώτηση) και το κόμμα της παραπέμπει το θέμα μέσω των υπηρεσιών του στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καραβασίλη, ζητώντας «τις απόψεις και τις ενέργειες» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης!!!

Ο κ. Καραβασίλης, εν είδει εισαγγελέα και βασιλικότερος του βασιλέως, στέλνει το θέμα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας του Νομού ζητώντας να απαντήσουν «άμεσα και οπωσδήποτε μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου»!!! Σε συνέχεια, ο Διευθυντής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρκάτος καλεί τους Διευθυντές των σχολείων να απαντήσουν. Με άλλα λόγια όχι μόνο δεν «κόβουν το βήχα» στους φασίστες – νεοναζί δολοφόνους αλλά και τους μετατρέπουν σε επιθεωρητές της σχολικής ζωής. Όχι μόνο δε στηρίζουν το αυτονόητο της αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς αλλά και ποινικοποιούν τη διαπαιδαγώγηση στις λαϊκές αξίες και τα ιδανικά!!!

Το λέμε ξανά, τα δήθεν «αντισυστημικά» φασιστικά τσιράκια των εφοπλιστών και του κεφαλαίου προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, ώστε να τραμπουκίζουν και να εγκληματούν ανενόχλητοι – επιβάλλοντας σιωπητήριο στα σχολεία. Οι «κατηγορίες» τους είναι τιμή για τον εκπαιδευτικό κόσμο. Η πλατιά ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Νομού στην πρωτοβουλία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) για να τιμηθεί ο Φύσσας, που στήριξε η ΕΛΜΕ, είναι λογικό να ενοχλεί τα παιδιά του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Μεταξά. Θέλουν να μην αποκαλύπτεται ο άθλιος ρόλος τους και η σχέση τους με το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννά και τους στηρίζει. Έχουν την αντικομμουνιστική αβάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβλέπουν να σφάζουν για τα μονοπώλια με τη σημαία ενός ψευδεπίγραφου πατριωτισμού. Γι’ αυτό «κάθονται σούζα» μπροστά στ’ αφεντικά τους, εξυμνούν την ανοικτή προπαγάνδα που το κεφάλαιο κάνει στα σχολεία για να φτιάξει υποταγμένους δούλους. Είναι φανερό ότι σε συνθήκες κρίσης, όπως έγινε ξανά στην ιστορία, οι «επίσημες» αστικές δυνάμεις παίρνουν όλο και πιο ξεκάθαρη θέση ενάντια στο λαϊκό κίνημα: αυτό στοχοποιούν και αυτό χτυπούν, αβαντάροντας ασύστολα τους φασίστες. Η κυβέρνηση και οι διοικητικοί μηχανισμοί που καθοδηγούν την εισβολή των επιχειρηματικών ομίλων, που διαμορφώνουν τα σχολεία ΑΕ, που έχουν ψηλά τη σημαία της ιδεολογικής χειραγώγησης από την ΕΕ αξιοποιούν τη συναίνεση των φασιστών – δολοφόνων και βάλλουν ενάντια στους εκπαιδευτικούς που επιτελούν πραγματικά το ρόλο του δασκάλου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ξεκαθαρίζει ότι οι φασίστες είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους. Κανένας Διευθυντής σχολείου, κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει να απολογηθεί, όταν εκτελεί το καθήκον της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους, από κοινού με τους μαθητές, τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους, να οξύνουν την αντιπαράθεση με τη φασιστική – ναζιστική σαπίλα. Να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του λαού και της νεολαίας του τόπου μας. Να αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερο το «αυγό του φιδιού». Να μη μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προκηρύττει δίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη (12 με 2 το μεσημέρι) και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ στις 12.30 το μεσημέρι.

Αργοστόλι 07 Οκτώβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος ΔιονύσηςΓαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις