Απάντηση για το ζήτημα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 στην ΔΕΥΑ Αργοστολίου

Αναγκαζόμαστε για μια ακόμα φορά να απαντήσουμε επί γνωστών θεμάτων και επί ζητημάτων όπου έχουν ήδη δοθεί επίσημες απαντήσεις μέσω νομικών διαδικασιών.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η μη πρόσληψη των επιτυχόντων της ΔΕΥΑ Αργοστολίου του ΑΣΕΠ 2008 δεν οφείλεται στην έλλειψη βούλησης της Δημοτικής Αρχής αλλά αποκλειστικά στην κείμενη νομοθεσία και ειδικότερα στις απαγορευτικές διατάξεις των νόμων 3833/2010 και 4093/2012 οι οποίες θεσπίζουν αναστολή προσλήψεων και τήρηση του κανόνα 1:5 σε σχέση με τις αποχωρήσεις προσωπικού και τις προσλήψεις αντίστοιχα.
Επί του συγκεκριμένου θέματος μάλιστα έχουμε οχλήσει πολλάκις το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο ξεκάθαρα και εγγράφως απαγορεύει στην ΔΕΥΑ Κεφαλλονιάς ως διάδοχο της ΔΕΥΑ Αργοστολίου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την τακτοποίηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008.
Ουδείς λοιπόν από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 της ΔΕΥΑ Αργοστολίου έχει προσληφθεί σήμερα στην ΔΕΥΑ Κεφαλλονιάς οπότε ματαίως κάποιοι ερευνούν στο «Διαύγεια» ή οπουδήποτε αλλού όπως και ουδέν εξώδικο… «κατάφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα μόνο για δύο εκ των επιτυχόντων» αλλά αντίθετα έχει αποσταλεί εξώδικη απάντηση σε αντίκλητο δικηγόρο που αναφέρει ακριβώς τα παραπάνω.
Συνοψίζοντας δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιπαράθεσης με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι το θέμα τους θα επιλυθεί μόνο όταν το αρμόδιο Υπουργείο εγκρίνει την τακτοποίηση τους βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις