Κατέπλευσε τo ρωσικό καταδρομικό “Moskva” στην Κεφαλονιά!

Όπως αναμένετο στα πλαίσια της Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά, μετά την Κέρκυρα και την Λευκάδα το Καταδρομικό “Moskva” κατέπλευσε  και στο νησί μας Moskva στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων εορτασμών προς τιμήν του Ρώσου ναυάρχου και Αγίου της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας, Θεόδωρου Ουσακώφ.

Το καταδρομικό “Moskva” είναι το πρώην “Slava”, πρώτο πλοίο της ομώνυμης σοβιετικής κλάσης πυραυλοφόρων καταδρομικών και σημερινή ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Η ναυπήγησή του ξεκίνησε το 1976, καθελκύστηκε το 1979 και εντάχθηκε σε υπηρεσία τον Ιανουάριο του 1983. Οι διαστάσεις του είναι 186,4×21,5×8,4m και το πλήρες εκτόπισμα του 12.500 τόννοι. Οι 4 αεριοστρόβιλοι κινητήρες του στο πλοίο να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων. Το πλήρωμά του αποτελείται από 480 άτομα.

Το Ρωσικό καταδρομικό είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει καταπλεύσει στο νησί μας, από την εποχή που είχε έρθει το ιταλικό ελικοπτεροφόρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 50 χρόνια από σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας AQUI.

Moskva-Cruiser -3 Moskva-Cruiser -2 Moskva-Cruiser -1
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις