ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρόσληψη 13.583 νέων μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων

Ανασύσταση εκ βάθρων για ολόκληρο το “στενό δημόσιο τομέα” επιχειρεί η Κυβέρνηση, με την πρόσληψη 13.583 νέων μονίμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και τις αρχές του 2015, σε αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί από τις Υπηρεσίες, μέσα από τον θεσμό της “διαθεσιμότητας” και του προγράμματος της “κινητικότητας”.
Το epoli.gr εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά ολόκληρο τον πίνακα με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως ακριβώς τον έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (Κ.Σ.Μ.).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

Ήδη, η ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται τις πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών, στις Εφορίες και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Στον συνολικό αριθμό των 13.583 θέσεων περιλαμβάνονται και 2.414, οι οποίες δεν καλύφθηκαν το 2013.

Οι προσλήψεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε τομείς που “αγγίζουν” άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Ενδεικτικά, αναφέρονται η Υγεία, με αιχμή την κάλυψη των Μ.Ε.Θ., η στελέχωση Ασφαλιστικών Ταμείων, οι μηχανισμοί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.

Όπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα με τις προσλήψεις για το 2014, τη «μερίδα του λέοντος» αποσπούν τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Αντιθέτως, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης.

Ολόκληρος ο προγραμματισμός κινείται στη βάση «ένας αποχωρεί – ένας (περισσότερο ικανός και προσοντούχος) προσλαμβάνεται».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το epoli.gr, η Ελληνική Κυβέρνηση, με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» εκτιμά, ότι ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων οι 13.583 αφορούν το “στενό δημόσιο τομέα” και 582 προσλήψεις στον “ευρύτερο δημόσιο τομέα”.

Επίσης, καταγράφονται και 1.800 προσλήψεις, οι οποίες μπορούν να επιμεριστούν στα Υπουργεία, σε περίπτωση απρόβλεπτων αναγκών.

Αναλυτικά, ο πίνακας με τις προσλήψεις

Προεδρία της Δημοκρατίας: 0
Βουλή: 10
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: 118
Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας: 189
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων: 182
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη: 1.120
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 939
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: 0
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 1.119
Υπουργείο Εξωτερικών: 10
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας: 1.493
Υπουργείο Εσωτερικών: 0
Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 400
Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ και β’ βαθμού: 399
Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης: 0
Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου: 337
Υπουργείο Οικονομικών: 2.139
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων: 513
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής: 110
Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού: 425
Υπουργείο Τουρισμού: 42
Υπουργείο Υγείας: 2.000
Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης – Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης: 0
Ανεξάρτητες Αρχές: 238
Κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών: 1.800
ΣΥΝΟΛΟ: 13.583.

ΠΗΓΗ epoli.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις