Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο: Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Οι εξελίξεις στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου , μετά και την πρόσφατη αυτοψία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου διαπιστώθηκαν οι ίδιες ακριβώς παραβάσεις της νομοθεσίας για τις οποίες μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν ήδη επιβληθεί υψηλά πρόστιμα στον φορέα διαχείρισης, έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανικανότητα αλλά και την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων.
Οι επιπτώσεις, βέβαια, τόσο στην υγεία των κατοίκων όσο και στο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής παραμένουν και συνεχώς επιδεινώνονται.
Οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ – μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 7.000.000 ευρώ – εκταμιεύτηκαν για συγκεκριμένες δράσεις αποκατάσταση αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αξιοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο όπως αποδεικνύει με σαφήνεια και η υπάρχουσα ζοφερή κατάσταση.
Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο με την παρουσία της στο Περιφερειακό συμβούλιο θα ασκήσει πιέσεις και θα προσφέρει κάθε δυνατή αρωγή στους κατοίκους του Τεμπλονίου προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν συντομότερα η οριστική λύση στην δυσάρεστη αυτή κατάσταση για την δημόσια υγεία αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Νικόλαος Λεμοντζής
Περιφερειακός Σύμβουλος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις