Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απαντάμε στο παραλήρημα της Χρυσής Αυγής ενάντια στους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των εφοπλιστών και του κεφαλαίου, αναμοχλεύουν πάλι τη βρωμερή πολιτική τους ενάντια στους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Κατηγορούν τα σχολεία του Νομού ότι τίμησαν με ενός λεπτού σιγή τον δολοφονημένο (από χρυσαυγίτικο χέρι) αντιφασίστα Παύλο Φύσσα,.

Κάνουν λόγο για «κομμουνιστικό παραλήρημα» και «καθηγητική αλητεία», προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν, ώστε να τραμπουκίζουν και να εγκληματούν ανενόχλητοι – επιβάλλοντας σιωπητήριο στα σχολεία. Οι «κατηγορίες» τους είναι τιμή για τον εκπαιδευτικό κόσμο. Η πλατιά ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Νομού στην πρωτοβουλία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) για να τιμηθεί ο Φύσσας, που στήριξε η ΕΛΜΕ, είναι λογικό να ενοχλεί τα παιδιά του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Μεταξά. Θέλουν να μην αποκαλύπτεται ο άθλιος ρόλος τους και η σχέση τους με το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννά και τους στηρίζει. Θέλουν την αντικομμουνιστική αβάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβλέπουν να σφάζουν για τα μονοπώλια με τη σημαία ενός ψευδεπίγραφου πατριωτισμού.

Αυτοαποκαλύπτονται οι «αντισυστημικοί» (!!!!) όταν ζητούν τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας για να περάσουν τη γραμμή τους. Εξάλλου δε λένε κουβέντα για την εισβολή των επιχειρηματικών ομίλων, για τα σχολεία ΑΕ, για τα κάθε είδους προγράμματα της ΕΕ που χειραγωγούν τους μαθητές, για την τράπεζα θεμάτων και όλες τις αναδιαρθρώσεις που σκοπεύουν να διαμορφώσουν το φθηνό ευέλικτο δυναμικό. Ακριβώς γιατί συμφωνούν. Είναι σταθεροί σύμμαχοι της ΕΕ και της πλουτοκρατίας σε βάρος των δικαιωμάτων των μαθητών. Αναλαμβάνουν την εργολαβία να τσακίσουν το κίνημα και να προβοκάρουν όσους αγωνίζονται για τη μόρφωση και τη ζωή της νέας γενιάς. Η αντίσταση τους κάνει να υποτροπιάζουν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη στάση συναδέλφων και μαθητών. Τους καλεί, από κοινού με τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους, να οξύνουν την αντιπαράθεση με τη φασιστική – ναζιστική σαπίλα. Να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του λαού και της νεολαίας του τόπου μας. Να αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερο το «αυγό του φιδιού». Να μη μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.

Αργοστόλι 25 Σεπτέμβρη 2014-09-25

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος  Ο Γενικός Γραμματέας 
Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις