Νίκος Νικολόπουλος: «Τα δημόσια ταμεία ψυχορραγούν την ίδια στιγμή που τα χαράτσια πολλαπλασιάζονται”

Νίκος Νικολόπουλος: «Τα δημόσια ταμεία ψυχορραγούν την ίδια στιγμή που τα χαράτσια πολλαπλασιάζονται ενώ έφτασαν στα 69,23 δις ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές»

Ζοφερά είναι τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με τις καταπτώσεις εγγυήσεων από δανειακές υποχρεώσεις που έχουν οργανισμοί του Δημοσίου.

Παρά το ότι οι «οργανισμοί» δεν θεωρούνται «Δημόσιο», εν τούτοις, οι επιβαρύνσεις που του προκαλούν, όταν το τελευταίο αναγκάζεται να «βάλει πλάτη», ως κύριος ιδιοκτήτης, προσαυξάνουν τη δυσχερή θέση της Ελλάδας στο διεθνές ήδη βεβαρημένο για εκείνη χρηματοπιστωτικό καθεστώς, που ελέγχουν οι δανειστές μας.

Η νυν (και οσονούπω επερχόμενη) αφερεγγυότητα, όμως, των οργανισμών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει ιδιώτες & επιχειρηματίες αυτού του τόπου, οι οποίοι συναλλάσσονται με τους προηγούμενους οργανισμούς, πάντοτε ως οφειλέτες.
Άλλωστε είναι γνωστή η σχεδόν παντελής αδυναμία των ελεύθερων επαγγελματιών να ανταποκριθούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το κράτος καθώς και στις ασφαλιστικές εισφορές που άλλοτε γέμιζαν τα ταμεία.
Ο «κύκλος» έχει κοπεί βίαια και αυτά τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα.

Στο τέλος Αυγούστου, νέα χρέη ύψους 1,3 δις ευρώ

Συγκεκριμένα στα 69,23 δις ευρώ έφθασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το κράτος στο τέλος του Αυγούστου. Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό της Μακεδονίας είπε:
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε σχέση με τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν νέα χρέη ύψους 1,3 δις, σε ένα μήνα που λόγω του επιδόματος αδείας οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα λαμβάνουν περισσότερα χρήματα και φαινομενικά μπορούν να αντεπεξέλθουν ευκολότερα στα φορολογικά βάρη.
Οι συνθήκες αυτές προκάλεσαν Ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκου Νικολόπουλου στους αρμόδιους Υπουργούς μέσω της οποίας εκτέθηκε η αδυσώπητη πραγματικότητα. Απεκάλυψε ότι η κυβέρνηση ενόψει αυτής της ασφυκτικής κατάστασης, προσφεύγει συνεχώς στο δανεισμό μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων, που ζημιώνουν τα Δημόσια Οικονομικά, ενώ απαίτησε να δοθούν εξηγήσεις από το Πρωθυπουργό για τους λόγους συνέχισης των άνευ αποτελέσματος πολιτικών αφαίμαξης των πολιτών & επιχειρήσεων, που επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία και τα Δημόσια Ταμεία, ως συνέπεια.

Η απάντηση που προέκυψε στην ως άνω Ερώτηση, ήταν μια ακόμα επίδειξη περιφρόνησης στο θεσμό του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αφού ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, δια της ένοχης σιωπής του στην ουσία των ερωτημάτων, επιβεβαίωσε άλλη μια φορά τις θέσεις του Προέδρου του ΧΡΙΚΑ, κου Νικολόπουλου.

Απλά, ο κ. Χρ. Σταικούρας έδωσε μια ολιγόλογη επαναληπτική περιγραφή του ύψους των δις που χρωστάει το Ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας του διαχειριστικού ελλείμματος των οργανισμών. Αυτό έκρινε ο Υπουργός, κος Σταϊκούρας, ότι ήταν πρέπον να δοθεί ως απάντηση στο Κοινοβούλιο.

Κρύφτηκε πίσω από την κουρτίνα των αριθμών, ο κος Υπουργός, βαφτίζοντας έμμεσα ως ασφαλή όσα δάνεια δεν έχουν συναφθεί εκτός Γενικής Κυβέρνησης.

«Domino περαιτέρω δανεισμού»

Τα περί «domino» περαιτέρω δανεισμού» μέσω της πάγιας πατέντας των εντόκων γραμματίων για την επερχόμενη καλά κρυμμένη αδυναμία των οργανισμών του Δημοσίου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις ρευστότητάς τους (πχ Ασφ. Ταμεία), δεν θίχτηκαν καθόλου στην απάντηση του κου Υπουργού…

«Στάχτη στα μάτια του κόσμου» αλλά και …των Βουλευτών που ερωτούν, λέει ο λαός για τέτοιες απαντήσεις.
«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», ήταν κοντολογίς η περίληψη της περισπούδαστης απάντησης, που δόθηκε στον Ελληνικό Λαό μέσω Νικολόπουλου. Και πραγματικά: ήταν μια απάντηση …άλλα αντ’ άλλων!

ευρο 11
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις