Στην Κεφαλονιά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Τι ανέφερε για τα έργα αποκατάστασης

Κατά την χθεσινή  δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κινήθηκε σε τέσσερις άξονες μεγάλων έργων και φάνηκε αρκετά αισιόδοξος, μιας όπως διαφαίνεται τα γραφειοκρατικά προβλήματα ξεπερνιούνται και όλα τα απαραίτητα τα έργα αποκατάστασης των υποδομών, σταδιακά δημοπρατούνται, μετατρέποντας την Κεφαλονιά σε ένα απέραντο εργοτάξιο!

Αναλυτικότερα οι άξονες που κινήθηκε κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι οι εξής:

Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου
Ο Υπουργός θεωρεί το θέμα των εργατικών κατοικιών του Ληξουρίου τελειωμένο! Το δημόσιο θα αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση του οικισμού των εργατικών κατοικιών μαζί με τις κατεδαφίσεις μιας και ολοκληρώθηκε η μελέτη και εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα κονδύλια προϋπολογισμού €7εκ. που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση τους.

Οδικό δίκτυο
Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις εργολαβίες, η πρώτη φάση στην περιοχή του Μύρτου έχει ολοκληρωθεί, έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος προς την παραλία του Μύρτου, ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση αποκατάστασης των βραχοπτώσεων. Τις επόμενες ημέρες βαδίζουν προς υπογραφές άλλες δύο συμβάσεις,  έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αρχίσουν εργασίες στο κομμάτι του επαρχιακού δικτύου της Παλικής αλλά και στον οδικό άξονα Αργοστόλι – Ληξούρι.

Σχολικά συγκροτήματα
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδης, όλες οι απαραίτητες μελέτες υπολογίζει να τελειώνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης στα σχολεία που έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλα, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν σε ασφαλή σχολικά κτίρια το συντομότερο δυνατό.

Λιμάνια
Ήδη στο λιμάνι Ληξουρίου έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης μιας και ήδη έχει εγκατασταθεί εργολάβος. Σε ότι αφορά το λιμάνι του Αργοστολίου αποφασίστηκε σε συνεννόηση με το Δήμο, να αναλάβει τελικά το Υπουργείο Υποδομών την επισκευή του λιμανιού ενώ επισήμανε πως λιμενική ζώνη εντοπίζονται σημαντικές ζημιές. Η μελέτη αναμένετε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβρη και θα στην συνέχεια θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Τέλος σε ότι αφορά το λιμάνι του Αργοστολίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε ότι τα έργα δεν θα αφορούν μόνο την διαμόρφωση-αποκατάσταση των ζημιών, αλλά θα δημιουργηθεί και η απαραίτητη υποδομή ώστε να ελλιμενίζονται σκάφη αναψυχής!

Ολοκληρώνοντάς ο Υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι είναι σε συνεννόηση με Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση ώστε να εξοικονομηθεί ένα ποσό, έτσι ώστε να διατεθεί σε υποδομές στη Κεφαλονιά που είναι χρήσιμες και αναγκαίες για την ανάπτυξη της πορεία! Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθούν νέες υποδομές οι οποίες είναι αναγκαίες για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη την Κεφαλονιάς.

Δηλώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:
Δηλώσεις του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση:

Τα βίντεο είναι από το blog του Ανεξάρτητου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις