ΕΛΜ-ΚΙ: Καμπάνια αλληλεγγύης “Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης”

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, μαθητή, μαθήτρια.
Έχεις δει εικόνες παιδιών που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού τους ψάχνουν στα ερείπια να βρουν το βιβλίο τους. Εμείς τι να πούμε;
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!
Η απανθρωπιά, η βαρβαρότητα, η ιμπεριαλιστική θηριωδία δεν έχουν τελειωμό! Εκατοντάδες μαθητές έχασαν τη ζωή palaistini1τους, χιλιάδες τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς εκατοντάδες σχολεία. Ισραήλ – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΝΑΤΟ αιματοκυλούν το λαό της Παλαιστίνης.
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλάι της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ. Υπογράφει μαζί της συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, είναι συνένοχη.
Μόνο η παγκόσμια αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει το δολοφονικό χέρι των ιμπεριαλιστών.
Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Αλληλεγγύη τώρα στην πάλη των λαών
Καλούμε τώρα όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, να μετατρέψουν το κάθε σχολείο, την κάθε γειτονιά σε ορμητήριο αλληλεγγύης για τα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης.
Σαν ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς ανταποκρινόμαστε στην καμπάνια αλληλεγγύης, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.
• Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.ά. σε κάθε σχολείο, στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ και τα αποστέλλουμε στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών (διεύθυνση παραλαβής Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Τ.Κ. 18531, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με την ένδειξη «Για τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών», τηλέφωνα επικοινωνίας 6977.934.674 – 6979.928.697). Αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής για την καμπάνια αλληλεγγύης θα μεταβεί στην Παλαιστίνη για να παραδώσει τη βοήθεια που θα συγκεντρωθεί.
• Συζητάμε με τους μαθητές μας για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ, για το δικαίωμα των λαών να παλεύουν με όλους τους τρόπους, ενάντια στους δυνάστες τους. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ είναι σε επαφή με την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) προκειμένου να αξιοποιηθεί σε συζητήσεις στα σχολεία Παλαιστίνιος, στέλεχος των κινημάτων ειρήνης και αλληλεγγύης της χώρας του, με κορύφωση τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
• Οργανώνουμε εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες πρωτόβουλες δράσεις.
• Συγκεντρώνουμε χρήματα.
Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν
Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα στη γειτονιά μας. Τα μονοπώλια, προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση τους, για να σώσουν και να αυγατίσουν τα κέρδη τους, δε διστάζουν να αιματοκυλίσουν τους λαούς. Η συνταγή παλιά και δοκιμασμένη. Σήμερα στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, στο Ιράκ, χτες στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν κ.α. Αύριο πού; Πάντα ο ίδιος ο εχθρός.
Ενότητα τώρα ενάντια στα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ που σφαγιάζουν τους λαούς. Να σηκώσουμε το ανάστημά μας!
Πάρε κι εσύ θέση.
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

Αργοστόλι 21 Σεπτέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                   Γαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις