Προσάραξε ιστιοπλοϊκό στο Φανάρι – Αποκολλήθηκε με βοήθεια ρυμουλκού

Προσάραξε σήμερα τις απογευματινές ώρες ιστιοπλοϊκό σκάφος με επτά αλλοδαπούς επιβάτες Ρωσικής υπηκοότητας, στο Φανάρι Αγίων Θεοδώρων στο Αργοστόλι. Από την πρώτη στιγμή έσπευσε προς βοήθεια το ρυμουλκό «Μάκης», και δύτης ώστε να διαπιστώσει την κατάσταση του σκάφους, μετά την προσάραξη σε περιοχή με βραχώδη πυθμένα.

Αφού διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία του δύτη ότι μπορούσε να παράσχει βοήθεια το ρυμουλκό, ξεκίνησε η επιχείρηση αποκόλλησης ιστιοπλοϊκού, η πρώτη προσπάθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία μιας και έσπασε ο κάβος κατά την διαδικασία ρυμούλκησης, έτσι επιχειρήθηκε και δεύτερη προσπάθεια όπου τελικά γύρω στις 20:15 το ιστιοπλοϊκό αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου, ώστε να διερευνηθεί το συμβάν όπως και οι συνθήκες προήλθε η προσάραξη. Αύριο με το φως της ημέρας θα γίνει και αύριο νέα αυτοψία στο ιστιοπλοϊκό ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του, πριν του δοθεί εκ νέου η άδεια για να αποπλεύσει. Οι επιβάτες του ιστιοπλοϊκού είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Φωτογραφίες από το Facebook του Peter Lee
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις