«Λουκέτο» στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ! – Κίνδυνος και για άλλα γνωστά Εκπαιδευτικά Κέντρα!

«Λουκέτο» στον ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΙΕΚ ΔΟΜΗ», λόγω χρεών προς το ΙΚΑ, ύψους 20 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε, σήμερα, ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξή του, με τον Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος προσδιόρισε το συνολικό χρέος των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στο ποσό των 140 εκ. ευρώ.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε, πως κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας στο εξής, εάν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου, ενώ για το εν λόγω Εκπαιδευτικό Όμιλο, είπε, πως δεν έχει προχωρήσει καν σε ρύθμιση των οφειλών του, ενώ σχετικά με το θέμα, παράταση χρόνου, προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους, θα δοθεί μόνο σε ΙΕΚ και κολέγια, που έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Επιπλέον, δεν θα λειτουργήσει φέτος το κτίριο της Γλυφάδας του Κολεγίου «BCA», ενώ θα λειτουργήσει το κτίριο της οδού Τατοΐου. Έλεγχος γίνεται, αυτές τις ημέρες, στο κτίριό του, στην οδό Δημητρέσσα.

Επίσης, τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο, μόνο το κεντρικό του κτίριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει φέτος.

Έλεγχος γίνεται και σε Κολέγιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μη λειτουργήσει φέτος.

Παράλληλα, 7 ιδιωτικά Κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε, ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη.

Όπως επισημάνθηκε, για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα Κολέγια θα ληφθεί μέριμνα, από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

ΠΗΓΗ epoli.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις