Η Σάμη ανοίγει καινούργιους δρόμους με το Μητροπολιτικό Δίκτυο ’’ SAMIWMN’’

Μεγάλο ενδιαφέρον η ιδιωτική  πρωτοβουλία  με τον Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Ένα σύστημα  ευρυζωνικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης που αποτελεί ένα κύριο εργαλείο για τον επισκέπτης της περιοχής,  που δίνει την δυνατότητα  στον επισκέπτη  να δει όλα τα αξιοθέατα  της Σάμης,  να γνωρίσει  το κάθε τι που γίνεται  αλλά και τις διάφορες επιχειρήσεις. Σήμερα η τουριστική βιομηχανία είναι πολύ απαιτητική.

Και όπως είναι γνωστό ο βασικός παράγοντας επιτυχίας ενός τόπου είναι η προβολή του. Τι γίνεται όμως όταν ο τουρίστας βρεθεί τελικά στον τόπο μας; Τι πληροφόρηση του προσφέρουμε; Αυτή την στιγμή καλύπτει το λιμάνι της Σάμης – εκεί όπου συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη μερίδα των επισκεπτών της περιοχής –  αλλά σύντομα έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί επέκταση στην ευρύτερη περιοχή. Η ιδέα της πληροφόρησης των επισκεπτών με την χρήση σύγχρονων μέσων.

Τα φυλλάδια  προσφέρουν μόνο για τις διεθνείς εκθέσεις, η δυνατότητα ενός τόπου να προβάλει την επισκεψιμότητά του με τρόπο εύκολα ‘καταναλώσιμο’ (consumable) του προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα, σήμερα κυριαρχεί το διαδίκτυο.

Με μια  σύντομη έρευνα διαπιστώσαμε ότι  πάνω από 2500  επισκέπτες  από τον Ιούλιο  έως στο τέλος Αύγουστου άφησαν  τα  αποτύπωμά τους στο SamiWMN.  Εμείς σαν Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Οι Πρόννοι,  θα προσπαθήσουμε  με την ίδια λογική και με σκοπό την ένωση  των  δυο περιοχών και πιθανόν σύντομα όλη η Κεφαλονιά,  σε ένα  Μητροπολιτικό Δίκτυο  για μια καλύτερη  πληροφόρηση προς στον επισκέπτη, καθώς και με δωρεάν ιντερνέτ σε αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν  τα αξιοθέατα της κάθε περιοχής, έτσι με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε την δυνατότητα  μέσω e-mail  να δίνουμε περισσότερες πληροφορίες στον επισκέπτη για την περιοχή μας , και στο τέλος της σαιζόν  να τους θυμίζουμε το πέρασμά τους στο νησί μας με ένα ευχαριστήριο μήνυμα.

 Ίσως για πρώτη φορά μπορεί κάποιος να έχει εκτίμηση της τουριστικής κίνησης της περιοχής βασιζόμενος σε πραγματικά δεδομένα με το συγκεκριμένο σύστημα.

Συγχαρητήρια  στην ιδιωτική πρωτοβουλία του  SamiWMN

Γεώργιος Μεταξάς
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις