Μετακομίζουν τα ΚΤΕΛ από Κηφισό στον Ελαιώνα!

Στην τελική ευθεία, μετά από χρόνια αναμονής, εισέρχεται πλέον το θέμα της δημιουργίας του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ στην περιοχή του Ελαιώνα, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος σταθμός του Μετρό.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αναμένεται εδώ και χρόνια, όχι μόνο από τους επαγγελματίες της επιβατικών υπεραστικών μεταφορών, αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο, αφού κατά το παρελθόν πολύ μεγάλες εταιρείες του χώρου είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του έργου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από την Αττικό Μετρό και πέρα από τις εγκαταστάσεις που θα είναι αναγκαίες για την λειτουργία των ΚΤΕΛ, πρόκειται να δημιουργηθούν και χώροι με εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις καθώς και χώροι στάθμευσης.

Η δημιουργία του νέου σταθμού και η «μετακόμιση» των υφιστάμενων υποδομών ΚΤΕΛ θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κυρίως θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα του επιβατικού κοινού των ΚΤΕΛ που θα έχει τη δυνατότητα, κάνοντας χρήση των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, να κινηθεί εύκολα και γρήγορα στον προορισμό του.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει περίπου στα 90 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από τον παραχωρησιούχο και τα ΚΤΕΛ. Η Αττικό Μετρό θα διατηρήσει ρόλο τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου, ενώ συμβολή αναμένεται ότι θα έχει ο δήμος Αιγάλεω, στου οποίου τα όρια βρίσκεται η έκταση.

Η μελέτη για τη συγκεκριμένη κίνηση και τη μεταφορά των δύο σταθμών στον Ελαιώνα είχε υλοποιηθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2004, αλλά η προαναγγελία της έναρξης του συγκεκριμένου έργου έγινε τον Ιούλιο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι δύο σταθμοί που θα μετακομίσουν στις νέες εγκαταστάσεις είναι αυτοί του Κηφισού και της Λιοσίων .

Σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο σταθμός θα δημιουργηθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, εκ των οποίων τα 45 στρέμματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεραστικών λεωφορείων. Από τα 45 στρέμματα, τα 23 στρέμματα θα φιλοξενήσουν τον σταθμό των ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα 22 θα αξιοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις, τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και στάθμευσης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και η ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις