Επιτυχημένη ολοκλήρωση της εικαστικής έκθεσης στη σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ

Ολοκληρώθηκε με ξενάγηση από τον εικαστικό, θεωρητικό της τέχνης  Κώστα Ευαγγελάτο, η εντυπωσιακή ομαδική έκθεση με έργα της συλλογής του, στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Ι. Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που τα έχουν ευγενικά προσφερθεί από καλλιτέχνες και φιλότεχνους για τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής της Villa Ροδόπη.

Ανάμεσα στα εκθέματα έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κατασκευές, πολλαπλά, ψηφιακές εικόνες, φωτογραφίες και γλυπτά γνωστών και καταξιωμένων δημιουργών καθώς και πολλών νεώτερων.

Παραυρέθηκαν  στην καταληκτήρια ξενάγηση και στο κοκτέιλ που ακολούθησε στον κατάφυτο και ανθισμένο κήπο της Πινακοθήκης προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών καθώς και πολλοί φιλότεχνοι. Ανάμεσα τους ο διάσημος καθηγητής μαθηματικών στο Καίμπριτζ και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Φωκάς  με τη σύζυγο του Ρεγγίνα,  η δρ. φιλολογίας Παρασκευή Κοψιδά- Βρεττού με τον συγγραφέα Σπύρο Βρεττό από τη Λευκάδα κ.α, που συνεχάρησαν τον καλλιτέχνη για την σημαντική 14χρονη εκθεσιακή πρωτοβουλία του στο γενέθλιο νησί του. Η κα Κοψιδά- Βρεττού έγραψε σχετικά ” Κώστα η Πινακοθήκη σου είναι ” σπουδαστήριο τέχνης”. Το έργο σου, είναι το “πορτρέτο” μιας σύγχρονης εκδοχής της ομορφιάς. Και μόνον η ομορφιά παιδαγωγεί αυθεντικά! “.

Η δεύτερη έκθεση στη Σύγχρονη Πινακοθήκη villa Ροδόπη, με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κατασκευών και εκδόσεις τέχνης Επτανησίων θα ανοίξει την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 μμ, ολοκληρώνοντας το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα στις 21 Σεπτ. 2014.

 

Βλ. www.rodopicollection.blogspot.com

 

Η ΚΕΡΑΜΙΣΤΑ ΕΦΗ ΣΚΩΤΤΗ  Ο ΡΑΜΑΝΤΑΝ ΜΑΡΤΖΟΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ1 Ο Κ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΩΚΑ1 Ο ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΚΑΘ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΩΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ1 ΞΕΝΑΓΗΣΗ1 Η ΔΡ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΒΗ ΚΟΨΙΔΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ1

 

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις