Απαλλάσσεται για έναν χρόνο από τον ΕΝΦΙΑ η Κεφαλονιά

Αποφασίστηκε και απαλλαγή μεμονωμένων ακινήτων περιουσιών που έχουν πλήρως αχρηστευθεί λόγω παλαιότερων σεισμών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας – Δεν διευκρινίζεται η αν η ρύθμιση αφορά μόνο τους μόνιμους κατοίκους Κεφαλονιάς ή όλους όσοι έχουν ιδιοκτησία στο νησί.

Η απαλλαγή ολόκληρης της Κεφαλονιάς από τον ΕΝΦΙΑ αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για κυβερνητική δέσμευση μετά τον πρόσφατο σεισμό.

Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν η απαλλαγή της Κεφαλονιάς από τον ΕΝΦΙΑ αφορά μόνο τους μόνιμους κατοίκους ή όλους όσοι έχουν ιδιοκτησία στο νησί.

Παραλλήλως, στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε, παράλληλα, η απαλλαγή μεμονωμένων ακινήτων περιουσιών που έχουν πλήρως αχρηστευθεί λόγω παλαιότερων σεισμών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (όπως σε περιπτώσεις που έγινε μετεγκατάσταση κατοίκων).

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σημείωση: Σύμφωνα με πληροφορίες μας η απαλλαγή αποφορά μόνο τους μόνιμους κατοίκους

Στο Ionian Galaxy και το Σάκη Βούτο επιβεβαίωσε την είδηση και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης:
Ακούστε το ηχητικό
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις