Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Ευριδίκης Λειβαδά, “Στα σκαλοπάτια τ’ ουρανού”

Στην κατάμεστη αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης έγινε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του πολυαναμενόμενου βιβλίου της συγγραφέως Ευριδίκη Λειβαδά Ντούκα, “Στα σκαλοπάτια τ’ ουρανού”, από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το βιβλίο, όπως η ίδια η συγγραφέας ανέφερε στην ομιλία της,  πήρε σάρκα και οστά το 2008 και τελείωσε αισίως το 2012, μετά από χρόνια ερευνών και μελετών πάνω στο πλούσιο και ενδιαφέρον παρελθόν του τόπου μας, μία ιστορία που διαματίζεται τον 19ο αιώνα και η οποία πραγματεύεται καταστάσεις και ιστορίες που έζησαν οι πρωταγωνιστές του βιβλίου με την Κεφαλονιά να είναι υπό Αγγλική κατοχή, με ύπατο Αρμοστή των Ντε Μποσέτ.

Ένα ταξίδι πίσω στο σκοτεινό αλλά και συγκλονιστικό παρελθόν που αποκαλύπτει πολλά για το τόπο μας, πως ζούσαν τότε οι άνθρωποι, τον πολιτισμό και την κουλτούρα που άφησαν κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ και τ. Υπουργός, Ναπολέων Μαραβέγιας, ενώ το βιβλίο προλόγισαν η τ. υπουργός Λούκα Κατσέλη και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ηλίας Τουμασάτος. Το βιβλίο μπορείται να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο της κας Σταματελάτου στο Λιθόστρωτο, η οποία έκανε και την παρουσίαση.

Στην παρουσίαση το παρών έδωσαν ο τ. υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, ο νεοεκλεγής Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένη Τετράπολη Αλέκος Καλαφάτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Σαμούρης και Ανδρέας Ζαπάντης, ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, και άλλοι εκλεχτοί καλεσμένοι όπως ο Πρόεδρος της Χορωδίας Αργοστολίου, Ρωσσέτος Λούζης, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί, γνωστοί και φίλοι της συγγραφέως.

Ακούστε την παρουσίαση από την κα Σταματελάτου, τον χαιρετισμό του κ. Μαραβέγια καθώς και την αναφορά στο βιβλίο από την κα Λούκα Κατσέλη

Ακούστε τι είπε για το βιβλίο ο κ. Ηλίας Τουμασάτος και η κα Ευριδίκη Λειβαδά

1-DSC02807 1-DSC02808 1-DSC02809 1-DSC02811 1-DSC02812 1-DSC02813 1-DSC02816 1-DSC02819 1-DSC02828 1-DSC02829 1-DSC02831 1-DSC02832 1-DSC02834 1-DSC02838
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις