Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του 1ου Forum για την Επτανησιακή Λογοτεχνία

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα οι εργασίες του 1ο Forum Επτανησιακής Λογοτεχνίας που πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη με θέμα, Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον.

Το Forum χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ναπολέων Μαραβέγιας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίο Αθηνών, Γεράσιμος Ζώρας ενώ η κα Παρασκευή Κοψιδά Βρεττού δρ Φιλολογίας αναφέρθηκε στον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και τον Νάνο Βαλαωρίτη, η μετεξέλιξη ενός spiritus familiaris.

Δυστυχώς η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη από τους διοργανωτές για ένα τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον θέμα που αφορά όλους τους Επτανήσιους, καθώς πραγματεύεται την προσφορά των Επτανησίων Λογοτεχνών και Ποιητών στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, ποιητές και λογοτέχνες όπως ο Διονύσιος Σολωμός, ο Ανδρέας Λασκαράτος και ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης συνέβαλαν ουσιαστικά στην διαμόρφωση ενός καλλιτεχνικού ρεύματος που ενέπνευσε τους μετέπειτα συγγραφείς όπως τον Σεφέρη και πολλούς άλλους. Είναι κρίμα που η “βαριά” κληρονομιά που μας άφησαν αυτοί οι σπουδαίοι λογοτέχνες χρόνο με το χρόνο να  λησμονιέται ή  να παραμένει άγνωστη ιδιαίτερα  στις νεότερες γενιές, ενώ θα έπρεπε να φυλάσεται σαν κόρη οφθαλμού και η συνέχειά της να θεωρείται επιβεβλημένη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο νομίατρος Γιώργος Κουρής και πολλοί εκπαιδευτικοί και συγγραφείς που αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στην Επτανησιακή Λογοτεχνία, όπως η συγγραφέας, Ευρυδίκη Λειβαδά Ντούκα, ο εικαστικός και ζωγράφος, Κώστας Ευαγγελάτος, ο εκπαιδευτικός, Γεράσιμος Γαλανός, ο επίσης εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ηλίας Τουμαζάτος και πολλοί άλλοι. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση.

Το Forum Επτανησιακής Λογοτεχνίας θα συνεχιστεί και σήμερα Πέμπτη 21 Αυγούστου τις 8:30 το βράδυ στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης», στην Πεσσάδα.

Ακούστε τον χαιρετισμό του Προέδρου κ. Ζωλά και του Προέδρου κ. Μαραβέγια καθώς και ομιλία της Καθηγήτριας κας Κοψιδά Βρεττού.

 

1-DSC02763 1-DSC02765 1-DSC02766 1-DSC02768 1-DSC02769 1-DSC02772 1-DSC02773 1-DSC02774 1-DSC02776 1-DSC02779 1-DSC02785 1-DSC02786
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις