Σύλλογος Φοροτεχνικών: Ο ΕΝΦΙΑ είναι εγκληματικός νόμος

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωϊ ο Σύλλογο Φοροτενχικών Κεφαλονιάς με αφορμή την έκδοση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ΕΝΦΙΑ.

Οι φοροτεχνικοί έκαναν δριμύ επίθεση κατά της κυβέρνησης για την επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών με αποτέλεσμα ο ιδιώτης να μη μπορεί πλέον να ανταπελξέθει καθώς τον βομβαρδίζουν συνεχώς με νέους φόρους που σαν στόχο έχουν την αποδυνάμωσει περαιτέρω της μεσαίας  τάξης και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης .

Αντί η κυβέρνηση να στραφεί σε μία πιο δίκαιη φορολόγηση των ακινήτων αντίθετα το μόνο που κάνει είναι να υπερφορολογεί ακίνητα χωρίς ιδιαίτερη αξία παίρνοντας σαν βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν για το Αργοστόλι. Το κακό είναι όπως τόνισαν και οι ίδιοι οι λογιστές θα πρέπει να πληρώσουμε όλοι την πρώτη δόση που λήγει τέλος Αυγούστου και μετά από Σεπτέμβρη θα κοιτάξουν που διεξοδικά το ζήτημα έτσι ώστε να δουν ποιοί πρέπει να πληρώσουν και ποιοι όχι.

Ο κ. Βασιλάτος πήρε πρώτος τον λόγο κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση: “Αυτή η χώρα βρίσκεται σε χρεοκοπία, επιλέχθηκε το από ανθρώπους εκτός Ελλάδος καθεστώς της εσωτερικής υποτίμησης με άλλα λόγια αφού δεν μπορέσαμε να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας, τι κάναμε, δημιουργήσαμε 1,5 εκ ανέργους, συμπιέσαμε όσο δεν πάει τη μεσαία και την εργατική τάξη και αυξήσαμε την φορολογία. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται συνεχώς η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων”.

Αναφερόμενος στον νέο φόρο ακινήτων ή αλλιώς ΕΝΦΙΑ, ο κ. Βασιλάτος είπε: “Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στα οικόπεδα εντός οικισμού σε όλη την Κεφαλονιά, έχουν πάρει ως τιμή επιβολής του φόρου τη χαμηλότερη τιμή ζώνης του Αργοστολίου. Αποτέλεσμα είναι 5 και 6 στρέμματα οικόπεδα να είναι 700 και 800 χιλιάδες ευρώ αξία”.

Ο Σπύρος Μαρκάτος δήλωσε και αυτός με τη σειρά του: “Ουδέποτε έχει υπάρξει πουθενά ανάπτυξη στον κόσμο επιβάλλοντας φόρους, παρά μόνο καταστροφή, εκεί οδηγούμεθα και λυπάμαι που το λέω αλλά πάρα πολύ σύντομα θα βρεθούμε στην κατάσταση της Αργεντινής το 2001”. Στη συνέχεια ο λογιστής Αντώνης Κορσιάνος είπε μεταξύ άλλων: “Εγκληματικός νόμος, και έγινε εσκεμμένα. Έχουν προσδιορίσει για την Κεφαλονιά 142.000 ευρώ το στρέμμα στα χωριά της Κεφαλονιάς, χωρίς να λάβουν υπόψη τους συγκριτικά στοιχεία γιατί και συγκριτικά στοιχεία να παίρνανε από τη ΔΟΥ θα ήταν πολύ χαμηλότερα” .

Σχόλια έκανε και ο λογιστής Πλάτωνας Παπαδάτος, ενώ ο κ. Βασιλάτος δήλωσε ότι ετοιμάζουν υπόμνημα για να το στείλουν στο υπουργείο και πρέπει να ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και ο κόσμος για τη στρέβλωση που υπάρχει στη φορολογία.

Ακούστε όλη την συνέντευξη Τύπου

1-DSC02161 1-DSC02162 1-DSC02166 1-DSC02169 1-DSC02170 1-DSC02173 1-DSC02175
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις