Ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ο ιδιοκτήτης του “Aegean Paradise” στην Κεφαλονιά

Ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά όπου κάνει διακοπές μαζί με την οικογένειά του ενώ χθες το απόγευμα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.

Το όνομα του κ. Ρέστη θα παραμένει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη κάθε Παλληκισιάνου και Κεφαλονίτη καθώς είναι ένας από τους ανθρώπους που βοήθησε τα μέγιστα αμέσως μετά την μανία του εγκέλαδου που είχε σαν συνέπεια να δημιουργηθούν μεγάλες καταστροφές και πολύ συμπολίτες μας να μείνουν χωρίς στέγη, όπως οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών που σε μία νύχτα έχασαν τα πάντα.

Ο Βίκτωρ Ρέστης για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο εφοπλιστής όπου έστειλε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise στο οποίο βρήκαν καταφύγιο και ζεστασιά οι σεισμόπληκτοι συμπατριώτες  μας από την Παλική.

Θα περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται εκατομμύρια να είναι απρόσιτος, αλλά όταν τον συναντήσαμε στο Δημαρχείο μείναμε έκπληκτοι με την απλότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του, ένας άνθρωπος με αρχές, ήθος, βαθιά θρησκευόμενος, με σεβασμό στον θεσμό της οικογένειας, και αγάπη για την πατρίδα. Όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Όταν προσφέρεις  στους συνανθρώπους σου,  η θετική ενέργεια επιστρέφει σε σένα”.

Στο Δημαρχείο ήρθε συνοδευόμενος από την οικογένειά του, την σύζυγο και τα πέντε παιδιά του, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος βαθιά συγκινημένος, με δάκρυα στα μάτια, θέλησε να του προσφέρει ένα δώρο, μία εικόνα του Αγίου Γερασίμου και μία αναμνηστική πλακέτα, σαν ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης για την βοήθεια που πρόσφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στους συνανθρώπους μας.

Η σύζυγός του κα Κορίνα Συνοδινού, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, εντυπωσίασε με την ηρεμία και την αμεσότητα στο λόγο της, μάλιστα όταν έγινε αναφορά στον φόβο που υπήρχε για αρνητικές επιπτώσεις των σεισμών στο θέμα του τουρισμού, η κα Συνοδινού απάντησε: “Είναι τόσο όμορφο το νησί, πως γίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό. Πόσο δηλαδή να επηρεάσει έναν σεισμός;”.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ρέστη και την οικογένειά του για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε και να ολοκληρώσουμε το ρεπορτάζ  με την ευχή που έδωσε και ο ίδιος αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν τον χειμώνα, ποτέ ξανά!

1-DSC01949 1-DSC01945 1-DSC01941 1-DSC01928 1-DSC01924 1-DSC01923 1-DSC01921 1-DSC01919 1-DSC01917

 

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις