Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος  Γ.Κανελάκη για τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλει η κυβέρνηση στις περιφερειακές εφημερίδες

«Τιμωρούν τις περιφερειακές εφημερίδες γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν σύμφωνο ομαλής συμβίωσης με την κυβέρνηση και την τρόικα».

Η ύπαρξη του περιφερειακού τύπου διαχρονικά βασίστηκε στο μεράκι των μερακλήδων «εφημεριδάδων» που θυσίασαν τις προσωπικές και οικογενειακές  τους περιουσίες,  στο όνομα της αδέσμευτης και αντικειμενικής ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών που απευθυνόντουσαν.

Οι μερακλήδες αυτοί επέλεξαν συνειδητά να μη γίνουν, ούτε  κρατικοδίαιτοι  εργολάβοι, ούτε  προνομιούχοι εφοπλιστές, λαμβάνοντας αντίδωρα σιωπής από την εκάστοτε εξουσία , όντες συνεφαπτόμενοι της.

 Οι περιφερειακές εφημερίδες,  εναρμονισμένες με τη ζώσα σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που διαμόρφωσαν οι πολιτικές των μνημονίων,  τάχθηκαν στο πλευρό του λαού, πολεμώντας με ειδήσεις και άρθρα τους κατακτητές, αλλά και τους συνθηκολογούντες με αυτούς.

Η στάση τους αυτή, έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός «σκληρού» αντιμνημονιακού ρεύματος που διαμορφώθηκε στην περιφέρεια, δεν μπορούσε να παραμείνει ατιμώρητη από τους κυβερνόντες.

Το θερινό πολυνομοσχέδιο που καθιστά προαιρετικές τις δημοσιεύσεις  των δημόσιων  προκηρύξεων στα περιφερειακά  Μέσα Ενημέρωσης, συνιστά απροκάλυπτη τιμωρία στις περιφερειακές  εκείνες  εφημερίδες που αρνήθηκαν να υπογράψουν σύμφωνο ομαλής συμβίωσης μα την κυβέρνηση και την Τρόικα, επιβάλλοντας τον οικονομικό στραγγαλισμό τους.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής  θα είναι παρόν στον ανένδοτο αγώνα που ξεκινούν οι περιφερειακές εφημερίδες απέναντι στου βιαστές της αντικειμενικής  τοπικής ενημέρωσης , αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εντός κι εκτός Βουλής .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις