Ξεκινάει η Εβδομάδα Αποδήμου-Πολύτιμη η βοήθεια που προσφέρουν οι ομογενείς στην Κεφαλονιά

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωϊ στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “Ο Οδυσσεύς”, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας για να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα Αποδήμου με θέμα συζήτησης, “Πολιτισμός και Ανάπτυξη I”.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ευάγγελος Κεκάτος χαιρέτησε και καλωρόρισε τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χιόνη, τον αντιπρόεδρο Φίλιππο Ρασσιά και την Ταμία κα Αγγελική Χιόνη, στην συνέντευξη παραβρέθηκε και ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου, Ακαδημαϊκός και καθηγητής Πανεπιστημίου του Cambridge, Αθανάσιος Φωκάς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χιόνης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κεκάτο, στα τέσσερα χρόνια της θητείας μου, μας βοήθησε, είναι ένας καλός συνεργάτης.  Να ευχαριστήσω το συμβούλιό μου, κάναμε καλή συνεργασία, βέβαια οι αποστάσεις, όσον αφορά την επικοινωνία, κάναμε πολλά στο νησί, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πολύ περισσότερα”.

Ο κ. Φωκάς τόνισε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι απόδημοι για την Κεφαλονιά αλλά και για την Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, “είναι πολύ δύσκολο να επισκεφθεί κανείς μέρος στον κόσμο που να μην υπάρχουν Κεφαλονίτες. Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν βαθιά αγάπη για την Ελλάδα, θεωρώ ότι η προσφορά των αποδήμων Ελλήνων είναι αρκετά σημαντική και είναι υποχρέωση της Ελλάδας να βρει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και να σχεδιάσει με ποιο τρόπο μπορεί ο απόδημος Ελληνισμός να βοηθήσει” και συμπλήρωσε ο κ. Φωκάς, “με την ύπαρξή μου εδώ δείχνω έμπρακτα την υποστήριξή μου στην προσπάθεια της Ομποσπονδίας”.

Η κα Χιόνη με τη σειρά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η αγκαλιά της Ομοσπονδίας είναι ανοιχτή για όλους τους Κεφαλονίτες όπου γης, ενώ είναι πολύ σημαντικό η Ομοσπονδία να επεκταθεί. Ο κ. Χιόνης σε ερώτηση που έγινε αναφορικά με τους σεισμούς και το έργο της Ομποσπονδίας απάντησε ότι όλοι οι Σύλλογοι που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία βοήθησαν όσο μπορούσαν για την συγκέντρωση χρημάτων, ποσό που φτάνει τα 70.000 δολάρια, και θα δωθούν για την αναδόμηση του Γηροκομείου, και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.

Πρόκειται για την 15η εκδήλωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο νησί μας και διαρκεί μία εβδομάδα, φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα αναπτύξει διάφορους τομείς όπως την κινητικότητα των νέων επιστημονών και τη διαρροή του ανθρώπινου δυναμικού σε χώρες του εξωτερικού που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος.

Την Κυριακή τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας θα μεταφερθούν στον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά όπου θα συμμετέχουν στο εκκλησίασμα, αμέσως μετά θα επισκεφθούν τον Συνεταιρισμό Ρομπόλα και το μοπναδικό Μουσείο Ηλεκτρισμού στα Φαρακλάτα.

Την Δευτέρα 4 Αυγούστου  το συνέδριο της Ομοσπονδίας θα μεταφερθεί στο Ληξούρι με βασικό θέμα, τι άλλο, τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή της Παλικής και όχι μόνο καθώς ο Υπεύθυνος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Γεράσιμος Γαλανός θα αναπτύξει τη σπουδαιότητα της φροντίδας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και εθελοντές του προγράμματος Plastic free Island κες Longobardi και Cohen θα κάνουν μία αναφορά στα συμπεράσματα που κατέληξαν μετά από την πολύ σημαντική και ιδιαίτερη κίνηση που αφορά στον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών αλλά και του Κουτάβου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 5 Αυγούστου στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όπου θα γίνει η παρουσίαση της έρευνας που είχε αναλάβει το ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας  για την τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς αλλά και την ενημέρωση των μελών της Ομοσπονδίας για την πραγματικά σπουδαία πρωτοβουλία του ΤΕΙ στο να δημιουργήσει ιστοσελίδα και facebook για την προώθηση της Κεφαλονιάς μέσω του διαδικτύου, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια καθώς δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό και για τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου χωρίς της χρήση του διαδικτύου και των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου

1-DSC01633 1-DSC01638 1-DSC01644 1-DSC01646 1-DSC01648 1-DSC01649 1-DSC01650 1-DSC01651
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις