Σωτήρης Σάρλος: 40 χρόνια αποκατάσταση της δημοκρατίας

Διαβάζω ….σαράντα χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Γιορτή επιτέλους, είμαστε ελεύθεροι;Έχουμε αναρωτηθεί από τι;

Σήμερα θα ήθελα και εγώ να χαρώ και να γιορτάσω αλλά δεν μπορώ. Η ίδια η χώρα μου εξ αιτίας όλων αυτών που κυβέρνησαν αλλά και κυβερνούν από το 1974 και μετά έφεραν και οδηγούν ένα λαό σε απόγνωση.
Χθες ζούσε και σήμερα έχει χάσει ότι με κόπο και ιδρώτα μάζευε τόσα χρόνια. Γιατί ο έντιμος πολίτης τα μάζευε μόνος του και δεν τα ”φάγαμε όλοι μαζί ” όπως έχει ειπωθεί.
Ναι για αυτό έχω εξοργιστεί γιατί μας ισοπεδώνουν και μας σφίγγουν τη θηλιά μέρα με τη μέρα και εμείς περιμένουμε απαθείς το τελειωτικό κτύπημα.
Σήμερα ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο παρά με αυτό που μας ”σκοτώνει”.
Δικαιολογία να διασκεδάσω και να ξεχαστώ ”λίγο”από όλα αυτά που μας πλήττουν. Όμως κοιμόμαστε και ξυπνάμε με το ένδοξο παρελθόν και δεν ντρεπόμαστε που κηλιδώνουμε το άδοξο παρόν.
Βλέπω σήμερα ανθρώπους σε πανελλήνιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο που έβριζαν πρόσωπα και καταστάσεις αλλά στις εκλογές που μας πέρασαν τους φίλησαν το χέρι. Φαίνεται ακολούθησαν την παροιμία που λέει ”χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις φίλησε το”.
Μα πόσο άλλο χαμηλά θα πέσουμε; Πότε θα ανορθώσουμε το ανάστημα μας σε διαρκή αγώνα για την αξιοπρέπεια μας, για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας;
Δημοκρατία τι να πρωτοθυμηθώ; Τα ψίχουλα που δίνουν και ιδιαίτερα στη νεολαία μας με την 3μηνη και 6μηνη απασχόληση; Τις απολύσεις και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις και μικροεπιχειρήσεις; Τους ανασφάλιστους,τους άνεργους; Τους μετανάστες που αποφάσισαν και αποφασίζουν να ξενιτευτούν προς αναζήτηση καλυτέρας τύχης; Όλους αυτούς που δεν άντεξαν τον πόνο και έδωσαν τέλος στη ζωή τους; Τους μαθητές που δεν έχουν να φάνε; Αυτούς που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα; Την έλλειψη της εθνικής μας κυριαρχίας; Φοβάμαι πως λόγω της έντασης έχω λησμονήσει και άλλα πολλά.
Για μια στιγμή σκέφτηκα να ακολουθήσω απαθής τα τεκταινόμενα.
Όμως έχω-έχουμε,τουλάχιστον, ιερά υποχρέωση σε αυτούς που έφυγαν άδικα από αυτόν τον αγώνα. Ζητούν δικαίωση.
Χρόνια πολλά σε όσους θα γιορτάσουν.

Με εκτίμηση

Σωτήριος Διον.Σάρλος
Αξκός ε.α
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις