Γεωργικές Προειδοποιήσεις για ασθένειες Εσπεριδοειδών από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό

Αυτή την περίοδο παρατηρείται διακίνηση νεαρών έρπουσων προνυμφών της Κόκκινης (Καλιφορνέζικης) Ψώρας και του Λεκάνιου των εσπεριδοειδών ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε αύξηση των συλλήψεων του Ψευδόκοκκου. Η καταπολέμηση είναι απαραίτητη μόνο όπου διαπιστώνονται προσβολές. Οι θερινοί πολτοί και τα λάδια δεν καταστρέφουν τα ωφέλιμα έντομα και χρησιμοποιούνται μόνα τους ή σε συνδυασμό με ένα εντομοκτόνο. Παράλληλα με την προτεινόμενη καταπολέμηση συνιστώνται και κλαδέματα – αφαίρεση λαίμαργων που συντελούν στον καλύτερο αερισμό και φωτισμό των δένδρων.

Μόλις ξεκινήσουν οι προσβολές από την προνύμφη του εντόμου Φυλλοκνίστη, που προσβάλλει την τρυφερή βλάστηση των δένδρων δημιουργώντας στοές ενώ τα φύλλα αποκτούν αργυρόχρωμη όψη και καρουλιάζουν, συνιστώνται επεμβάσεις κάθε 15 ημέρες κυρίως στις νέες καλλιέργειες. Ο ψεκασμός πρέπει να κατευθύνεται στην νεαρή βλάστηση με χοντρές σταγόνες, ώστε να προκαλούνται λιγότερες ζημιές στα παράσιτα.
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός συνιστά στον Κεφαλλονίτη και Θιακό παραγωγό ότι η εφαρμογή της καλλιέργειας των εσπεριδοειδών πρέπει να γίνεται χωρίς την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων όπου βλάπτουν την υγεία, επιβαρύνουν το περιβάλλον, αυξάνουν το κόστος παραγωγής και επιβαρύνουν τις επόμενες γενεές.

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις