Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 Δήμος Κεφαλλονιάς-Φως παράδοσης, Οδηγός εξέλιξης!

Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες του νησιού μας, το φετινό Πολιτιστικό καλοκαίρι είναι μια προσπάθεια οργάνωσης, παρουσίασης και καταγραφής της πολιτιστικής δραστηριότητας, για κάθε ημέρα, από άκρη σε άκρη της Κεφαλονιάς και έχει μήνυμα «Το φως της παράδοσης οδηγεί την εξέλιξη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  2014 - ΚΕΔΗΚΕ-11Μέσα από τις δράσεις των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του Δήμου μας (μπάντες, μαντολινάτες, χορωδίες, θεατρικό και εικαστικό τμήμα, κλασικό χορό), τα θρησκευτικά μας πανηγύρια, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους καταξιωμένους καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών εντός και εκτός του νησιού, παρουσιάζεται το αποθησαύρισμα της παράδοσης και της πολιτισμικής μας υπόστασης.
Ενθαρρυντική διαπίστωση αποτελεί η ενεργή συμμετοχή της νέας γενιάς του νησιού σε δράσεις πολιτισμού και σε νέα πεδία ευθυνών, οι οποίες πηγάζουν από τις σημερινές αναγκαιότητες. Στα πλαίσια μιας πραγματικότητας που συνεχώς μεταβάλλεται, η προσπάθεια για συμβολή στην πρόοδο και την εξέλιξη της κοινωνίας μας πολιτιστικά, στηρίζεται στον πλούτο της παράδοσής μας και προχωρά στις μελλοντικές ανάγκες του τόπου, δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης στην κατεύθυνση των γενικότερων αλλαγών που συντελούνται στον κόσμο και της σύγχρονης τεχνολογίας.
Ελπίζουμε και προσπαθούμε για την εξέλιξη μέσα από την παράδοση!
Καλό καλοκαίρι!

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ

Άγγελος Κωνσταντάκης

PROGRAMMA EKDHLOSEON 2014

ΠΕΜΠΤΗ 26 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
26ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστική για Όλους «Άννα Πολλάτου». Ο αθλητικός θεσμός της Κεφαλονιάς ονομάζεται στο εξής «Άννα Πολλάτου» ως ελάχιστος φόρος τιμής στην πολυαγαπημένη μας ολυμπιονίκη, που θα συνεχίζει να μας εμπνέει.
Οργάνωση: Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Επτανήσων Κεφαλονιάς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
Στα πλαίσια του εορτασμού των 150 χρόνων από την ένωση των Επτανήσων η γυναικεία χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., με μαέστρο τον Άγγελο Μουρελάτο θα εκπροσωπήσει την Κεφαλλονιά στη μεγαλειώδη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ – ΣΚΑΛΑ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σκάλας «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» οργανώνει «Παιδικό φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών», στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, ώρα: 8.30μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ – ΒΑΛΕΡΙΑΝΟ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελειού «Ιωάννης Φωκάς» σας καλεί στη Γιορτή της ρίγανης στο Βαλεριάνο – βρύση του Καρούσου, ώρα: 9.00μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΠΥΛΑΡΟΣ – ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ώρα: 8.00 μ.μ.
Λιτανεία της Ιερής εικόνας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης» της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Πανηγύρι Αγίας Ευφημίας με λαϊκή Ορχήστρα, ώρα: 9.00μμ. Τα Χορευτικά τμήματα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

ΛΗΞΟΥΡΙ Κεντρική Πλατεία ώρα: 9.00μ.μ.
Συναυλία της Ορχήστρας του Τμήματος τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι., μαζί της ο Κούκος και οι KILO BLUES. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Χαριτάτος, Ηχητική Επιμέλεια: Φάνης Μαραγκός. Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΟΜΑΛΑ
Χορευτικός Όμιλος «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ» Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου στο εξωκκλήσι στον Αίνο κάτω από τα παλιά ραντάρ, με λαϊκή ορχήστρα και γλέντι μέχρι πρωίας, ώρα: 9.00μ.μ. Έναρξη Εσπερινού: 7.30μ.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙ Κεντρική Πλατεία ώρα: 9.00μ.μ.
Συναυλία Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου.
ΣΑΜΗ Κεντρική Πλατεία Σάμης ώρα: 9.00μ.μ.
Μουσική βραδιά με τους SIGNIORI BAND με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
ΕΡΙΣΟΣ ώρα 9:00 μ.μ.
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με άγνωστα και γνωστά χοροτράγουδα της Κεφαλλονιάς στο χώρο του παλιού σχολείου Πατρικάτων – Ερίσου με τους: Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, Λαμπρογιάννη Πεφάνη, Αποστόλη Αυγερινό. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και άγνωστο οπτικό υλικό της μουσικής παράδοσης της περιοχής. Τραγούδι, χορός, κέφι κεφαλλονίτικο μέσα από τους παραδοσιακούς χορευτικούς σκοπούς με τη συμμετοχή παλιών τραγουδιστών του νησιού. Με τη στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ.

ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μ.μ.
Παιδικό Θέατρο από τις Μαγικές Σβούρες του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «ΔΟΝ ΚΙΧώΤΗΣ». Για τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδέψει και να γνωρίσει… να αντιμετωπίσει ανεμόμυλους. Να βρει την αλήθεια του, την αλήθεια του καθενός.
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης. Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγικές σβούρες. Κίνηση – Χορογραφία: Σταύρος Αποστολάτος. Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, Γιώργος Μπαλόπητας, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα.
Γενική είσοδος: 10 €. Εισιτήριο για ομάδες άνω των 30 ατόμων και άνεργοι: 6€.
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙ ώρα: 8.15 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου «Ογκρέσα» του Κώστα Κρομμύδα στο βιβλιοπωλείο Happy Hause. Ομιλητές: Χαράλαμπος Μουρελάτος και ο συγγραφέας Λακήθρας, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης Σ. Λάτσης». Με τη στήριξη της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ.
ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ-ΣΚΑΛΑ Πανηγύρι στο εκκλησάκι του Άη Λια στο Σπαθί.
Οργάνωση: Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ώρα: 9.00μ.μ.
Εκδήλωση της Μαντολινάτας της Δημ. Ενότητας Ελειού-Πρόννων με μαέστρο τον κ. Σωκράτη Μπένο και το χορευτικό τμήμα (εφηβικό) του Πολ. Συλλόγου Γυναικών Σκάλας «ΠΗΝΕΛΟΠΗ», σε Ποντιακούς χορούς.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΘΗΝΙΑ
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και η Τοπική Κοινότητα Αγκώνα διοργανώνουν τον: 1ο δρόμο της Θηναίας Γης, ο αγώνας 7.100μ. θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο Εκκλησιών στον Αγκώνα και στη Θηνιά, ώρα: 7.00μ.μ. Μετά τον αγώνα θα διεξαχθεί διελκυστίνδα και άλλες
παράλληλες εκδηλώσεις. Θα προσφερθούν φαγητά και γλυκά στους συμμετέχοντες.
Σας περιμένουμε. Συμμετοχή ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΛΕΙΒΑΘΩΣ – ΒΛΑΧΑΤΑ
Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάτων «Ο ΑΙΝΟΣ». Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας, στην Κεντρική Πλατεία Βλαχάτων, ώρα: 9.00μ.μ. Σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε μαζί όπως κάθε χρόνο με φαγητό, ποτό & ζωντανή μουσική.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ – ΣΚΑΛΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ώρα: 9:00 μ .μ.
Μουσική βραδιά με τους SIGNIORI BAND με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

ΛΗΞΟΥΡΙ – ΚΟΝΤΟΓΕΝΝΑΔΑ ώρα: 9.00 μ .μ.
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με άγνωστα και γνωστά χοροτράγουδα της Κεφαλλονιάς στον αύλειο χώρο του μαγαζιού της Ρεγγίνας στην Κοντογεννάδα Παλικής με τους: Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, Λαμπρογιάννη Πεφάνη, Αποστόλη Αυγερινό.
Τραγούδι, χορός, κέφι κεφαλλονίτικο μέσα από τους παραδοσιακούς χορευτικούς σκοπούς με τη συμμετοχή παλιών τραγουδιστών του νησιού. Με τη στήριξη της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙ
Το Summer Dance Week θα πραγματοποιήσει, στην κεντρική πλατεία στο Ληξούρι, μια ξεχωριστή βραδιά χορού με πολλά shows από διάσημους και διεθνούς φήμης χορευτές, ώρα: 10.00 μ.μ. Η βραδιά θα συνεχιστεί με πάρτι και πολύ χορό. Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
ΟΜΑΛΑ – ΦΡΑΓΚΑΤΑ
Καλλιτεχνικός χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων «Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ» Παραδοσιακό Πανηγύρι Προφήτη Ηλία, ώρα: 8.30μ.μ. στις αγραπιδιές (στον δρόμο προς Σάμη), ζωντανή μουσική, χορός, άφθονο φαγητό & ποτό.
ΠΥΛΑΡΟΣ
Εκδήλωση όλων των τμημάτων του χορευτικού Πυλάρου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., στο Μώλο της Αγίας Ευφημίας, ώρα: 9.15μ.μ.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΡΑΖΑΤΑ Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στα Ραζάτα κοντά στα Κυκλώπεια Τείχη, με ζωντανή μουσική και φαγητό. Ώρα: 9.00μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.00μ.μ.
Αναβίωση Παραδοσιακού Κεφαλονίτικου Γάμου, από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ» Λιθόστρωτο, κάτω από το Δικαστικό Μέγαρο. Παζάρι με κατασκευές από την ομάδα ΑΜΕΑ του ΚΕΦΙΑΠ, από 21 έως 24 Ιουλίου. Ώρα: 9.30π.μ.-12.00π.μ. & 08.00μ.μ.-11.00μ.μ.
ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ στο Μώλο της Αγ. Ευφημίας ώρα: 9.30.
Ο Μάγος OSCAR. Εντυπωσιακές μεταμορφώσεις, απίστευτες εξαφανίσεις και αιωρήσεις ανθρώπων συνθέτουν τον μαγικό κόσμο του Oscar. Ετοιμαστείτε να ζήσετε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και της ψευδαίσθησης… Είσοδος ελεύθερη.
ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κήπος του Νάπιερ ώρα: 9.30μ.μ.
Κεντρική Συναυλία της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, με τη συμμετοχή της Χορωδίας Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και άλλων σχημάτων.
ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ – ΣΚΑΛΑ
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσφέρει για τους μικρούς της φίλους Παράσταση του Θεάτρου Σκιών, στην Κεντρική Πλατεία, ώρα: 9.00μ.μ., από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.

ΠΟΡΟΣ – ΤΖΑΝΑΤΑ
Εκκλησία ΑΓ. ΕΥΠΡΑΞΙΑΣ – Εσπερινός και Πανηγύρι στον Αφραγιά Τζαννάτων.
ΟΜΑΛΑ
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσφέρει για τους μικρούς της φίλους Παράσταση του Θεάτρου Σκιών, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, ώρα:9.00μ.μ., από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 8.30μ.μ.
O Πολιτιστικός Σύλλογος Επαρχίας Κρανιάς «Ο ΜΠΑΛΛΟΣ» στην καθιερωμένη Καλοκαιρινή χορευτική του εκδήλωση, παρουσιάζει και φέτος Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς, με χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών. Παράσταση: «Γυναίκες στα φώτα της παράδοσης», είναι αφιερωμένη στις γυναίκες του τόπου μας και πλαισιώνεται με χρώματα, ρυθμούς, ακούσματα και βήματα Ελλάδας, προβάλλοντας τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είσοδος ελεύθερη.
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Α΄Δημοτικού Σχολείου ώρα: 9.00μ.μ.
Παιδικό Θέατρο «ΧΑΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ», το αριστουργηματικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ σε διασκευή των Χάρη Ρώμα & Βαγγέλη Δουκουτσέλη.
Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας, Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης.
Γενική είσοδος: 10€. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.

ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ – ΠΟΡΟΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Ο Πρόνησος», υποδέχεται την Χορωδία Αργοστολίου, στο Αμφιθέατρο «Γ. Πεντόγαλος» στον Πόρο, ώρα: 9.00μ.μ.
ΕΡΙΣΟΣ
Ο Μάγος OSCAR στα Αντυπάτα Ερίσου, ώρα: 9.30μ.μ. Eντυπωσιακές μεταμορφώσεις, απίστευτες εξαφανίσεις και αιωρήσεις ανθρώπων συνθέτουν τον μαγικό κόσμο του Oscar. Eτοιμαστείτε να ζήσετε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και
της ψευδαίσθησης… Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
AΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.00μ.μ.
Παιδικό Θέατρο «ΧΑΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ»,το αριστουργηματικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ σε διασκευή των Χάρη Ρώμα & Βαγγέλη Δουκουτσέλη.
Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας, Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης.
Γενική είσοδος: 10€. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.
ΠΥΛΑΡΟΣ – ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ ώρα: 9:00 μ .μ.
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με άγνωστα και γνωστά χοροτράγουδα της Κεφαλλονιάς στην Αγία Ευφημία με τους: Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, Λαμπρογιάννη Πεφάνη, Αποστόλη Αυγερινό. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και άγνωστο οπτικό υλικό της μουσικής παράδοσης της περιοχής. Τραγούδι, χορός, κέφι κεφαλλονίτικο μέσα από τους παραδοσιακούς χορευτικούς σκοπούς με τη συμμετοχή παλιών τραγουδιστών του νησιού. Με τη στήριξη της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ.
ΠΟΡΟΣ – ΤΖΑΝΑΤΑ
Εκκλησία ΑΓ. ΕΥΠΡΑΞΙΑΣ – Εσπερινός και Πανηγύρι στον Αφραγιά Τζαννάτων.
ΟΜΑΛΑ
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσφέρει για τους μικρούς της φίλους Παράσταση του Θεάτρου Σκιών, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, ώρα:9.00μ.μ., από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.

ΕΡΙΣΟΣ – ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΑ
Η Τοπική Κοινότητα διοργανώνει το Πανηγύρι Αγ. Παρασκευής. Αύλειος χώρος Ραυτοπούλειου Διδακτηρίου. Παραδοσιακό Κεφαλονίτικο Γλέντι με ορχήστρα, φαγητό, άφθονο κρασί και το δικό σας κέφι! Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
AΡΓΟΣΤΟΛΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ώρα: 7.00 μ.μ.
ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ KEFALONITIS, σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. το KEFALONITIS, διοργανώνει ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτυ συνδυάζοντας μοναδικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί, καντάδες αλλά και σύγχρονη
μουσική από DJS σε μια γιορτή της Νεολαίας της Κεφαλονιάς μας.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος Ξενία ώρα: 8.30μ.μ.,
Παράσταση του Θεάτρου Σκιών, «Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ», από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.
ΕΙΣΟΔΟΣ: 3 €
ΠΟΡΟΣ
Εκκλησία ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ- Εσπερινός και Πανηγύρι στον Ασπρογέρακα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΟΜΑΛΑ – ΦΡΑΓΚΑΤΑ ώρα: 8.30μ.μ.
Καλλιτεχνικός χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων «Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ» Κεφαλλονίτικο Γλέντι στα Φραγκάτα. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1996 με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα
να δοκιμάσουν κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, γίδα βραστή, φέτα Κεφαλληνίας, ριγανάδα και παραδοσιακά γλυκά ταψιού. Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή ορχήστρα πλαισιώνουν την ωραία βραδιά.
ΠΥΛΑΡΟΣ ΜΩΛΟΣ ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑΣ ώρα: 9.00μ.μ.
Αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου μας Συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι, από το φωνητικό σύνολο PRAXIS, συμμετέχουν 14 χορωδοί και η Σολίστ Αυγούστα Παυλάτου με τη συνοδεία Πιάνου.
ΠΟΡΟΣ
Εκκλησία ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Θεία Λειτουργία και Πανηγύρι στην Υπολά Αγ. Νικολάου.

ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Α΄ Δημοτικού Σχολείου ώρα: 9.00μ.μ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει: Αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου μας Συνθέτη Μάνου  Χατζηδάκι, από το φωνητικό σύνολο PRAXIS, συμμετέχουν 14 χορωδοί και η Σολίστ Αυγούστα Παυλάτου με τη συνοδεία Πιάνου. Είσοδος ελεύθερη.
ΠΟΡΟΣ
Ο Μάγος OSCAR, στο Θεατράκι του Πόρου, ώρα: 9.00μ.μ. Εντυπωσιακές μεταμορφώσεις, απίστευτες εξαφανίσεις και αιωρήσεις ανθρώπων συνθέτουν τον μαγικό κόσμο του Oscar. Ετοιμαστείτε να ζήσετε ένα μαγικό ταξίδι στο κόσμο της φαντασίας και της ψευδαίσθησης… Είσοδος ελεύθερη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ
Πολιτιστικός Σύλλογος Φαρακλάτων «Οι Φαρακλάδες» Βραδιά Ριγανάδας, ώρα: 9.00μ.μ. Πιστοί στο ραντεβού μας, σας προσκαλούμε και φέτος στη Βραδιά Παραδοσιακής Ριγανάδας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παναϊτ Ιστράτι» με ζωντανή μουσική και καλή διάθεση.
ΣΑΜΗ Κεντρική Πλατεία Σάμης ώρα: 9.30μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης «Ο Αιγιαλός» Παρουσίαση χορών από όλη την Ελλάδα, από το παιδικό & εφηβικό συγκρότημα του Συλλόγου. Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ώρα: 9.00μ.μ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει: Αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου μας Συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι, από το φωνητικό σύνολο PRAXIS, συμμετέχουν 14 χορωδοί και η Σολίστ Αυγούστα Παυλάτου με τη συνοδεία Πιάνου.
ΛΗΞΟΥΡΙ ώρα: 9.00μ.μ.
Συναυλία Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου στην παραλία Ληξουρίου,
ΣΑΜΗ – ΠΟΥΛΑΤΑ, ώρα: 9.00μ.μ.
Παραδοσιακό Πανηγύρι με ζωντανή μουσική στην Πλατεία Πουλάτων σε ένα γλέντι όπως παλιά…
ΕΡΙΣΟΣ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ
Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Ρισιάνων «Η ΑΣΤΕΡΙΣ». Συναυλία της ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, στο Φισκάρδο, ώρα: 8.30μ.μ. με συμμετοχή του τραγουδιστή κ. Θωμαϊδη καθώς και τα εγκαίνια του δικτύου «Μονοπάτια της Ερίσου», στην αρχή του μονοπατιού του Φάρου.
ΠΟΡΟΣ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Ο Πρόνησος» υποδέχεται την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας, το κουιντέτο Φιλαρμονικής Κ.Ε.Π.Ν.Α. Δήμου Ιωαννιτών και μέλη της Φιλαρμονικής Πόρου σε μια βραδιά με ποικιλία υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Αμπατζή Δημήτρη. ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ « Γ. Πεντόγαλος», ώρα: 9.00μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ώρα: 9.30μ.μ.
Ο μαέστρος ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και η σοπράνο ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ παρουσιάζουν ένα «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ», λαμβάνουν μέρος ο Σπύρος & ο Γεράσιμος Καραβιώτης. Διοργάνωση: Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου Ηθοποιοί: Κ. Αρνόκουρος, Ντ. Ασληχανίδου, Β. Δαλλές, Ι. Κοντέλλης, Ε. Σισμανίδου. Γενική είσοδος: 10 €. Πολύτεκνοι, άνεργοι, φοιτητές: 8 €.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ώρα: 9.30μ.μ.
Συναυλία με τη Μαντολινάτα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό την Δ/νση του Διονύση Παγουλάτου.
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Α΄ Δημοτικού Σχολείου ώρα: 9.30μ.μ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει το μαέστρο ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΑΡΧΟ και τη σοπράνο ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ σε ένα «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ», λαμβάνουν μέρος ο Σπύρος & ο Γεράσιμος Καραβιώτης. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΠΥΛΑΡΟΣ – ΣΑΜΗ
Περαντζάδα Αγ. Ευφημία – Σάμη από τη Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης» της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ-ΣΚΑΛΑ Στην Κεντρική Πλατεία, ώρα: 9.00μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σκάλας «ΠΗΝΕΛΟΠΗ».
Συναυλία με την Χορωδία Ληξουρίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Τζώρτζης Δελαπόρτας».
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος, Α΄ Δημοτικού Σχολείου ώρα: 8:30 μ.μ.
Τα άγνωστα τραγούδια του Ληξουρίου (αριέττες και λαϊκές καντάδες). Θα παρουσιαστεί άγνωστο φωτογραφικό και ακουστικό υλικό από τον Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό.
ΠΥΛΑΡΟΣ – ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ώρα: 7.00μ.μ.
Αθλητική Γιορτή λήξης προγράμματος λαϊκού μαζικού αθλητισμού – μπάσκετ. Υπεύθυ-
νος προγράμματος: Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ – Γεράσιμος Μαρκάτος.
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.00μ.μ.
«Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ». Μια Πεντάμορφη παράσταση, που απευθύνε-
ται σε μικρούς και μεγάλους που πιστεύουν ότι ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του
κάτι όμορφο… αρκεί κάποιος να θελήσει να το ανακαλύψει!
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις