Γεμάτη εκπλήξεις και “μαργαριτάρια” αποδείχθηκε η λιμνοθάλασσα του Κουτάβου

Άλλη μία δύσκολη αποστολή ανέλαβε η ομάδα του Drifters Project με επικεφαλής της Pam Longobardi και τους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο State of Georgia που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Κεφαλονιά, νησί απαλλαγμένο από πλαστικά”.

Αυτή τη φορά η ομάδα του Drifters Project προσπάθησε να καθαρίσει την λιμνοθάλασσα του Κουτάβου από τα πλαστικά και κάθε ρυπογόνο αντικείμενο που πετάνε κάποιοι ανεγκέφαλοι και αναίσθητοι συμπολίτες μας. Λέμε προσπάθησε γιατί ως γνωστόν η λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, η μοναδικής ομορφιάς λίμνη λίγο μόλις έξω από την πόλη του Αργοστολίου, αυτός ο πολύ σημαντικός υδροβιότοπος που συμβάλει στην ισορροπία του οικοσυστήματος της περιοχής, χρειάζεται χρόνια και πολλές ώρες εργασίας για να καθαριστεί πλήρως από τις δεκαετίες αλόγιστης ρύπανσης και μόλυνσης που έχει υποστεί.

Δεν είναι μυστικό ούτε και θα πρέπει να μας σοκάρει το γεγονός ότι ο Κούταβος αντιμετωπίζεται σαν μία χωματερή εδώ και πολλά χρόνια, όπου συνάνθρωποί μας θεωρούν σωστό να ξεφορτώνονται τα άχρηστα αντικείμενα και τα σκουπίδια τους πετώντας τα στην λίμνη, αλλά και όσοι επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά την περιοχή του Κουτάβου αφήνουν και κάποια “σουβενίρ” πίσω, όπως πλαστικές σακούλες με αποφάγια, μπουκάλια πλαστικά, κουτάκια μπύρας ή αναψυκτικών και άλλα πολλά.

Στην προσπάθεια καθαριότητας της λίμνης του Κουτάβου συμμετείχαν και η συνιδρύτρια του Οργανισμού Plastic Pollution Coalition, Dianna Cohen, μαζί με τον γνωστό σε όλους, Γιώργο Ποταμιάνο από το Kefalonia-Elements, με τα κανόε του οποίου οι φοιτητές και εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, του προγράμματος μπόρεσαν να κάνουν το γύρο της λιμνοθάλασσας ανακάλυψαν πολλά “μαργαριτάρια”, όπως μπουρί από σόμπα, πλαστικούς μουσαμάδες, καφάσια, λάστιχα αυτοκινήτου και πολλές πλαστικές σακούλες.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος αποφάσισαν να φέρουν και δύτη από την λέσχη Pirate Divers Club και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο και εκπαιδευτή Γιώργο Σακελλαρίου, για να δουν τι εκπλήξεις επιφυλλάσει ο βυθός του Κουτάβου, αλλά ουσιαστικά η κυρίως μόλυνση και τα σκουπίδια βρίσκονταν στην όχθη. Πολύτιμη βοήθεια πρόσφεραν οι μικροί εθελοντές του προγράμματος μαζί με την θεατροπαιδαγωγό Καλλιόπη Λιοσάτου, ενώ στον καθαρισμό βρέθηκε και ο Κώστας Πρέντζας.

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις