Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Κουκοδήμου στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

O Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Κουκοδήμος πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 επίσκεψη στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) με στόχο την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα ζητήματα του Οργανισμού. 

Ο κ. Κουκοδήμος συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΠΕΠ θέματα προτεραιότητας του Οργανισμού, όπως η εκπόνηση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) και η θεσμοθέτηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ), η κατάταξη προσόντων για κλάδους τουρισμού και πράσινων επαγγελμάτων, καθώς και η αντιστοίχισή τους στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, ώστε να ανταποκρίνονται σε εθνικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΠΕΠ κ. Γεώργιος Τύπας αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο του Οργανισμού και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κ. Ιωάννης Βουτσινάς εστίασε στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα και τη διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης των Αποφοίτων ΙΕΚ, την πιλοτική εφαρμογή των εξετάσεων πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας, τα εργαλεία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, καθώς και για την άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σε θέματα αδειοδότησης δομών ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τέλος, συζητήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολειών, όπου και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις