Πού θα “πάνε” οι βάσεις σε Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. – Συγκριτικά στοιχεία

Χρονιά εκπλήξεων η φετινή για τις βάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. και στα Τ.Ε.Ι. της Xώρας, με την άνοδο, κύρια τάση για τα περισσότερα Τμήματα, αλλά και μία εντυπωσιακή πτώση στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης).

Στις περιζήτητες Ιατρικές και Πολυτεχνικές Σχολές, η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα ξεκινήσει από τα 250 και θα φτάσει τα 500 μόρια.

Στις Νομικές Σχολές, οι αυξομειώσεις θα είναι ελάχιστες.

Στα Περιφερειακά Α.Ε.Ι. του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, η πτώση των βάσεων μπορεί να φτάσει τα 1.000 μόρια ή και να τα ξεπεράσει ακόμα.

Τέλος, ο πλέον απρόβλεπτος παράγοντας της φετινής διαδικασίας είναι οι αλλαγές στο θεσμό των μετεγγραφών, καθώς τη δυνατότητα να μετεγγραφούν από το Τμήμα που αρχικά εισήχθησαν σε άλλο Τμήμα της επιλογής τους θα έχουν χιλιάδες άτομα. Μόνο οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών υπολογίζεται ότι είναι 12.000 έως 15.000.

Ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τις 20.000 με τους δικαιούχους μετεγγραφών, βάσει εισοδηματικού κριτηρίου.

Ακολουθούν αναλυτικά οι αναμενόμενες βάσεις των Τμημάτων/Σχολών στα 5 Επιστημονικά πεδία:

Vaseis_11 Vaseis_21

ΠΗΓΗ Το Βήμα
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις