Μαργαρίτα Βαβάση: Όχι στο νέο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα τουριστικά καταλύματα

Το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων Πόρου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στη ψήφιση του νομοσχεδίου, για τα τουριστικά καταλύματα και άλλες διατάξεις, διότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει την παραχώρηση της Δημόσιας κοινόχρηστης περιουσίας για ιδιωτική εκμετάλλευση, και ως εκ τούτου είναι αντισυνταγματικός και δεν μπορεί να γίνει νόμος του κράτους .
Πράγματι, με το άρθρο 20 του νομοσχεδίου δίνεται δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του αιγιαλού και των παράλιων της χώρας σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δικοί τους πελάτες, αφαιρώντας από όλους τους άλλους πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης προς τις παραλίες της χώρας μας. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και η μεταβίβαση λιμανιών μαρίνων και γενικά όλου του δημόσιου φυσικού πλούτου της χώρας.
Ο νομοθέτης θα έπρεπε, πριν αρχίσει το έργο του, να εξετάσει προηγουμένως, αν οι πολίτες της χώρας για τους οποίους προορίζει αυτούς τους νόμους, μπορούν να τους αποδεχτούν και να τους αντέξουν.
Λοιπόν ΟΧΙ, δεν τους αποδεχόμαστε και ούτε τους αντέχουμε, αλλά τους καταγγέλλουμε ως αντισυνταγματικούς και παράνομους, που πλήττουν την ουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Ο νομοθέτης θα όφειλε να γνωρίζει, ότι όταν παραχωρείται η Δημόσια περιουσία σε λίγους ιδιώτες, τότε αφαιρείται το δικαίωμα από κάθε πολίτη να συμμετάσχει στην οικονομική ζωή της χώρας και έτσι, να παραβιάζεται το άρθρο 5 παρ1 του Συντάγματος που κατοχυρώνει, ότι, Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να αναπτύσσουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους και να συμμετέχουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας
Το Σύνταγμα λοιπόν, κατοχυρώνει για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, το δικαίωμα της συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας μας. Σε αντίθεση με το νομοθέτη της συγκυβερνητικής μειοψηφίας που κατοχυρώνει το ίδιο δικαίωμα μόνο για ΛΙΓΟΥΣ εκλεκτούς ιδιώτες, που αφού πρώτα αρπάξουν τον πλούτο των πολλών, θα είναι οι μόνοι που θα απολαμβάνουν τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά αγαθά της χώρας μας.
Ζητάμε λοιπόν, την απόσυρση του νομοσχεδίου ως αντισυνταγματικού και επικίνδυνου για τη Δημοκρατία και το τέλος κάθε πολιτικής προσπάθειας, που εναντιώνεται στη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η πρόεδρος
Βαβάση Μαργαρίτα
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις