ΓΙ. Καλούδης: Στον Καιάδα ρίχνουν το 15% των υπαλλήλων-Αποκαλύψαμε τις υπεκφυγές Σπύρου

28-6-2014
ΟΙ ΘΕΣΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΣΤΟ ΠΣΙΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ 27 & 28 ΙΟΥΝΗ 2014
ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΑΙΠΕΔ
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ Κ ΣΑΦΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ 5ΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(ΣΕΣ) ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΑΣΑ
Με τη συνεχή παρουσία και τις δύο ημέρες, του Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργου Καλούδη, υποστηρίξαμε και αγωνιστήκαμε ανυποχώρητα για τις εξής θέσεις:
1.Για το θέμα των μαζικών απολύσεων υπαλλήλων της Περιφέρειας και των δήμων από τη Δευτέρα 30 Ιούνη 2014, μέσω προκαθορισμένης ποσόστωσης σε ελάχιστο ποσοστό 15%, θέμα που υποστήριξαν και με τη παρουσία τους οι εργαζόμενοι και ανέπτυξε ο Πρόεδρός τους κ.Σταμάτης Γκίνης, ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης αφού ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης,
αφού τόνισε ότι αυτό είναι λαμόγιο κράτος και κυβέρνηση κοτσαμπάσηδων που το Γενάρη προσέλαβαν 10.000 πενταμηνίτες για πελατειακές προεκλογικές ρουσφετολογικές σχέσεις και άνομη ψηφοθηρία, που έδιωξαν, τώρα θέλουν να διώξουν το 15% των μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων.
αφού διευκρινίσαμε ότι γενικά, ως θέμα αρχής, είμαστε υπέρ της αξιολόγησης των πάντων, αλλά ότι αυτή δεν είναι αξιολόγηση, είναι καιάδας επί δικαίων και αδίκων.
Αφού ως συνήθως ο κ.Σπύρου έκανε διαδικαστικά παιγνίδια παραπλάνησης και υπεκφυγών ευθυγραμμιζόμενος με τη κυβέρνηση,
καταθέσαμε προς ψήφιση και ψηφίσαμε τη παρακάτω πρόταση-θέση:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων:
1. Εκφράζει την αντίθεσή του στον Νόμο 4250)2014 και ζητάμε τη κατάργησή του ως αντισυνταγματικού, άδικου και βάρβαρου.
2. Αποφασίζει να μην εφαρμοστεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος 4250)2014 και ζητά από τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου, και στον νέο από 1-9-2014 Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο, να δώσει εντολή στους Προισταμένους της Διοίκησης να παγώσουν κάθε διαδικασία εφαρμογής του.»

Με παρέμβαση του κ.Σπύρου οι σύμβουλοί του ψήφισαν μία άλλη πρόταση με την οποία, στην ουσία, από τη Τετάρτη 1 Ιουλίου 2014 ξεκινάει η διαδικασία του Καιάδα.

3. ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΊΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ.
Το θέμα το πρότεινε να εγγραφεί και να συζητηθεί ως κατεπείγον ο Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης.
Ανέπτυξε την εισήγησή του η οποία είχε αποσταλεί στους συμβούλους και στα ΜΜΕ ηλεκτρονικά τη προτεραία.
Το βασικό ζητούμενο και το υπερεπείγον ήταν να ληφθεί απόφαση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διότι η κυβερνητική απόφαση είναι εκτελεστή πράξη.Τη πράξη προσφυγής θα συνυπογράψουν συανσκώντας την, κατά δήλωσή τους στη συγκέντρωση που έγινε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου-Ψυχιατρείου,ο Μητροπολίτης κ.Νεκτάριος, ο Καθολικός Μητροπολίτης κ.Σπιτέρης, ο Δήμος Κερκυραίων και να ζητηθεί απόλους τους φορείς της Κέρκυρας και των Επτανήσων να την συνυπογράψουν.
Ο κ.Σπύρου έκανε παρέμβαση και δεν ήθελε να ασκήσουμε προσφυγή στο Σ.τ.Ε.,αλλά τη προσφυγή να την ασκήσει το …υπουργείο Υγείας που είναι κυβέρνηση και να στραφεί κατά της κυβέρνησής του !!!Κάτι που δεν θα γινόνταν ποτέ διότι ένα υπουργείο δεν μπορεί να στραφεί κατά άλλου υπουργείου. Ο κ.Σπύρου δεν ήθελε να θίξει τη κυβέρνησή του και ας βούλιαζε τη Κέρκυρα και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Τελικά μετά τη τεκμηρίωση και την επιμονή του Γιώργου Καλούδη αποφασίστηκε να ασκηθεί αίτηση ακύρωσης στο Σ.τ.Ε. την οποία να συνυπογράψουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου-Ψυχιατρείου,ο Μητροπολίτης κ.Νεκτάριος, ο Καθολικός Μητροπολίτης κ.Σπιτέρης, ο Δήμος Κερκυραίων και να ζητηθεί απόλους τους φορείς της Κέρκυρας και των Επτανήσων να την συνυπογράψουν.

Γ. ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2020 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Η εκτίμηση που έχει η διοίκηση για το Περιφερειακό συμβούλιο και για τη σοβαρότητα του θέματος είναι ότι δεν υπήρχε WiFi, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση στοιχείων, οι δε εισηγήσεις δεν δόθηκαν εμπρόθεσμα αλλά με την έναρξη της εισήγησης.

Υπήρξε απόλυτη υποβάθμιση του ρόλου των Περιφερειακών Συμβούλων και των Επικεφαλής των παρατάξεων..
Γι΄αυτό ο Γιώργος Καλούδης πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση για 2 εβδομάδες όπως ζήτησε η νέα Περιφερειακή αρχή Γαλιατσάτου, για να υποβάλλει αυτή το πρόγραμμα, αφού άλλωστε ακόμη δεν έχει στεγνώσει η αποτύπωση της λαικής ετυμηγορίας. Δεν έγινε δεκτή από τον κ.Σπύρου.
Ο Γιώργος Καλούδης στην ομιλία του τόνισε τα εξής:
Ακούσαμε πράγματα γενικά και αόριστα, τα ίδια που ακούμε δεκαετίες ολόκληρες, χωρίς να προβλέπονται αλλαγή πορείας και αλλαγές.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι από άποψη πλούτου στη θέση κατάταξης 249, στο σύνολο των 264 Περιφερειών της Ευρώπης, άρα πάτος, και με αυτά τα μυαλά που υπάρχουν ο κατήφορος θα συνεχίζεται.
17 Ιούλη 2014 είναι η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή του προγράμματος στην Ευρωπαική Επιτροπή. Άρα υπάρχει χρόνος. Ταυτόχρονα αυτό αποδεικνύει τον ισχυρισμό μου ότι στην Ευρώπη η τριμερής σχέση είναι Δήμος- Περιφέρεια-Ευρώπη, χωρίς τη τυραννία της πρωτεύουσας ή της γραφειοκρατίας του κράτους.Για αυτό στην Ευρώπη προχωράνε γρήγορα και απορροφάνε όλα τα χρήματα,στην Ευρώπη προχωράνε με Ferrari ενώ εδώ προχωράνε με τον τούρκικο αραμπά.

Οι 5μηνίτες ήδη απολύθηκαν αφού χρησιμοποιήθηκαν ως πελατειακό υλικό για τις πρόσφατες εκλογές. Αυτό το κοτσαμπαδίστικο κράτος δεν θα φτιάξει ποτέ.
Είναι απογοητευτική η θέση της διαχειριστικής αρχής που τίποτα δεν έμαθε και δεν αντιλήφθηκε μετά από μία δεκαετία ότι το με αρ. 1 πρόβλημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι οι κακές συγκοινωνίες και ότι τουρισμός και εμπόριο χωρίς συγκοινωνίες δεν μπορούν να αναπτυχθούν. Κατασπατάληση με προσωρινά προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, φωτογραφίζει συγκεκριμμένα κοράκια, και σε κάθε περίπτωση είναι κατασπατάληση χωρίς συνέχεια. Στρατηγική για τη φτώχεια δεν γίνεται με 5μηνίτες, λύνεται με σταθερές θέσεις εργασίες με την ανάπτυξη του τουρισμού 12 μήνες το χρόνο, με ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και με την ενίσχυση της μικρομεσαίας τάξης,λύνεται με την επίτευξη συγκοινωνιών καλών και εφάμιλλων των ευρωπαικών 12 μήνες το χρόνο ! Αυτές είναι οι επενδύσεις που φέρνουν πλούτο, απασχόληση μόνιμη και τουριστική ανάπτυξη σε βάθος 50ετίας.

Είναι απογοητευτικό επίσης που ο κ. Σπύρου μετά από 3 ½ χρόνια στο τιμόνι δεν διαπίστωσε το πρόβλημα αυτό, με αρ. 1 πρόβλημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι οι κακές συγκοινωνίες και ότι τουρισμός και εμπόριο χωρίς συγκοινωνίες δεν μπορούν να αναπτυχθούν, είναι κρίμα που μετά από 3 ½ χρόνια δεν διαπίστωσε ότι είναι πρόβλημα διαλυτικό της της συνοχής της περιφέρειας και διαλυτικό για τον τουρισμό των νησιών της Επτανήσου. Ικανοποιήθηκαν με τις μικροκομματικές πράξεις τους, με τους χιλιάδες 5μηνίτες και προεκλογικές ψηφοθηρίες και κατανομές μέσα στη προεκλογική περίοδο 300.000 ευρώ ,που τους έφεραν ψήφους και ας βουλιάζει ο τόπος.
ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
1η Προγραμματική θέση: το 90% των κονδυλίων να το αποφασίζουν οι Περιφέρειες
2η Προγραμματική θέση: Η ΠΙΝ λόγω και νησιωτικότητας και διαχρονικού ριξίματος 150 χρόνων από την Αθήνα, νάχει το 10 % του Προγράμματος της Ελλάδας:

Εμείς τη πρόταση του κ.Σπύρου, θα τη ψηφίσουμε εφόσον συμπληρωθεί με τις παρακάτω προτάσεις μας:
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΡΓΩΝ Κ ΓΟΝΙΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2020 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ προς τη Π.Ι.Ν.
1) Νερό. Φράγματα της Κέρκυρας. Νερό όπου δεν υπάρχει.
2) Αποχετεύσεις όπου δεν υπάρχουν
2) Αεροδρόμια: Το Νέο Αεροδρόμιο Λευκίμμης – Κέρκυρας,
Λευκάδας(Άκτιου) και Κεφαλλονιάς,
4) Υδατοδρόμια σε Μαθράκι Οθωνούς,Ερείκουσα,Κέρκυρα,Παξούς,Λευκάδα,Μεγανήσι, Ιθάκη, Κεφαλλονιά,Ζάκυνθο, τα οποία δεν έχουν αφήσει οι εφοπλιστές να γίνουν, οι οποίοι είχαν συμμετοχή και σε δημοτικά ψηφοδέλτια αλλά και στο ψηφοδέλτιο της κ.Γκερέκου.
5) Λιμάνια: Ένα εμπορικό λιμάνι και ένα τουριστικό λιμάνι σε κάθε Νησί.
6) Κάθετοι Οδικοί Άξονες Βορρά-Νότου σε κάθε Νησί
7) Μαρίνες όπου δεν υπάρχουν
8) Χρηματοδότηση των Ακτοπλοικών και Αεροπορικών Συγκοινωνιών των Νησιών μας, όπως και στο Αιγαίο.
9) Η Περιφέρεια Αττικής να καταργηθεί. Εκεί είναι η πλούσια πρωτεύουσα του κράτους με το 60% περίπου του πληθυσμού και το 70% του πλούτου. Η πρωτεύουσα είναι πρωτεύουσα, και μάλιστα μία ληστρική των πόρων μας για να ζήσει η τεράστια γραφειοκρατία που ανάπτυξαν τα αθηναικά κόμματα, όλα, για να συντηρούν ψηφοθηρικά τη πελατεία τους, πάντα σε βάρος μας.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο επερχόμενος Περιφερειάρχης της κ. Γαλιατσάτος, μολονότι προερχόμαστε από εκλογές με νωπά τα προγράμματα και τον διάλογο με τον λαό, και μολονότι είναι παράταξη κυβερνητικού κόμματος, δεν είχε πρόταση ούτε σαφείς θέσεις για το νέο 5ετές Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Έργων από την Ε.Ε. ! ! !
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις