Έρευνες στην παράκτια ζώνη της Κεφαλλονιάς

Το Σ Ε Δ & Δ ‘’Οι Προννοι’’ και οι τοπικοί φορείς και ο πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Πόρου Ε. Κουστουμπάρδη, και σύσσωμος ο Πόρος Κεφαλονιάς υποδέχεται την κυρία Ευγενία Γιαννούλη και τους συνεργάτες της για μια ακόμα χρονιά!
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζει τις έρευνες στην παράκτια ζώνη της Κεφαλλονιάς για τέταρτη συνεχή χρονιά υπό τη διεύθυνση της επίκουρης καθηγήτριας αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η έρευνα διεξάγεται με τη συνεργασία του Δημόκριτου και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) με διακεκριμένα μέλη τους που θα επισκεφθούν το νησί μας στο δεύτερο μισό του Ιουλίου.
Αυτή τη φορά, όμως, η έρευνα δεν συνεχίζεται απλώς αλλά και αναβαθμίζεται. Το πρόγραμμα της κυρίας Γιαννούλη (A.SHO.RE) υποστηρίζεται από το Institute of Field Research (IFR), ένα Αμερικανικό Ινστιτούτο που προάγει τη συμμετοχή φοιτητών από όλα τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια σε διακεκριμένα ερευνητικά προγράμματα κατόπιν αξιολόγησης. Δέκα επιλεγμένοι Αμερικανοί φοιτητές θα ζήσουν για ένα μήνα στον Πόρο και θα γνωρίσουν όχι μόνο το παρελθόν της Κεφαλλονιάς αλλά και το παρόν μέσα από τους ανθρώπους της. Τους καλωσορίζουμε μαζί με τους πέντε, επίσης επιλεγμένους, φοιτητές της κυρίας Γιαννούλη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Όλοι οι φοιτητές θα παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα, τα οποία θα διδάξουν η ίδια και οι συνεργάτες της, ειδική ερευνητική ομάδα που συστάθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό και αποτελείται από την Δρ. Αρετή Χαλκιώτη (Ενάλια Αρχαιολογία), υπ. Δρ. Βασιλική Ίβρου (Ενάλια Αρχαιολογία), Δρ. Ευτυχία Γιαννούλη (Βιοαρχαιολογία-Περιβάλλον), Πέτρο Μπιτσικώκο (Επιστήμες της Θάλασσας, Πολεμικό Ναυτικό), Πόπη Μητσοπούλου (Αρχαιολόγος-Σχέδιο), και Τάσο Τσαρούχας (Θέματα Ασφάλειας και Πρὠτες Βοήθειες).
Στις 25 Ιουλίου το πρωί, οι φοιτητές του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην Αγγλική γλώσσα σε ανοιχτή παρουσίαση σε όσους ενδιαφέρονται, ειδικούς και μη.
Ευχόμαστε στην κυρία Γιαννούλη και τους συνεργάτες της καλή διαμονή και καλά αποτελέσματα!

Επ /πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς

arxaiologos 0091 estiatGia21 limani arive1 parali11
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις