Χωρίς σχεδιασμό το νέο χωροταξικό που προωθεί η Κυβέρνηση-Καταργεί τις κοινωνικές δομές

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το ΤΕΕ στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων υπό την Προεδρία του Σταύρου Τραυλού και παρουσία της Βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου με θέμα την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων αλλά και το νέο χωροταξικό νόμο.
Όπως ανέφεραν όλοι οι Πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του ΤΕΕ λείπουν πολλά από το χωροταξικό καθώς στην ουσία καταργεί τις κοινωνικές δομές, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε κάποιον μεγάλο επενδυτή που παρουσιάσει πλήρες φάκελο να μπορεί να αγοράσει και να εκμεταλλευτεί περιοχές που ίσως να είναι είτε προστατευμένες είτε δασικές.
Η κα Θεοπεφτάτου τόνισε από την πλευρά της: “Με το νέο χωροταξικό αποδυναμώνονται όλες οι δεσμεύσεις οι περιβαλλοντικές που σημαίνει ότι στο τέλος δεν θα ξέρουμε τι είναι δάσος και τι προστατευμένη περιοχή. Ναι μεν οι μεγάλες επιχειρήσεις θα προσφέρουν δουλειά σε άνεργους αλλά από την άλλη μεριά καταστρέφουν τους μικρούς επαγγελματίες. Η κυβέρνηση θεωρεί τέτοιου είδους επενδυτές εθνικό συμφέρον”. Η βουλευτής πρόσφατα ανέφερε ότι τους έδωσαν να μελετήσουν το νέο χωροταξικό αργά το βράδυ και τους κάλεσαν να ψηφίσουν μέσα σε τρεις ώρες μην έχοντας την δυνατότητα να το μελετήσουν έτσι ώστε να μπορέσουν να θέσουν τις ενστάσεις τους, να γίνουν οι απαιραίτητες διορθώσεις και επεμβάσεις προς όφελος των πολιτών.
Όλοι συμφώνησαν ότι από το νέο χωροταξικό ενώ κινείται σε ορισμένα σωστά πλαίσια του λείπει ο σχεδιασμός, βλέπει δηλαδή το γενικό και όχι το ειδικό της υπόθεσης αφήνοντας πολλά ερωτηματικά και απορίες για το πως θα εφαρμοστεί ουσιαστικά.

Πάνω σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα το ΤΕΕ αναμένεται να βγάλει σχετική ανακοίνωση και απόφαση την οποία θα στείλει στο Υπουργείο.

Όσον αφορά το θέμα της αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων από ότι καταλάβαμε θα καθυστερήσει καθώς σύμφωνα με πληροφοίες περιμένουν να έρθει προσωπικό από την Πάτρα όπου για δύο χρόνια θα εγκατασταθεί εδώ και θα κάνει ελέγχους στις σε όσα κτίρια πλήγηκαν από τον σεισμό.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις