Νέα νομοθεσία για τις πλωτές εξέδρες – Λύση για το Φισκάρδο;

Απλοποιούνται με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αίρει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και μειώνει τις μέχρι σήμερα χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του υπουργού για τη συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των πλοίων αναψυχής στη χώρα μας, καθώς και την κατάργηση των αναχρονιστικών ρυθμίσεων που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης πλωτών εξεδρών μέχρι εκατό πενήντα τετραγωνικά μέτρα στη θάλασσα, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό, για εποχιακή χρήση.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, μειώνεται, από σήμερα, κατά πολύ ο αριθμός των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ, επιπρόσθετα, περιορίζονται στο ελάχιστο οι χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται για τη γνωμοδότησή τους.

Επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό και για εποχιακή χρήση μέχρι έξι μηνών, γίνεται με την επιφύλαξη των διατάξεων για τις περιοχές απόλυτης περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι σκοποί που εξυπηρετούν έχουν να κάνουν με την προσωρινή πρόσδεση σκαφών, την πρόσβαση των λουόμενων σε δύσβατες παραλίες και περιοχές, τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων, την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, την εγκατάσταση και λειτουργία ναυαγοσωστικών μονάδων, καθώς και τη διενέργεια καταδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις