Θεσπίζεται εγγυημένο εισόδημα για φτωχά νοικοκυριά – Ποια θα είναι τα κριτήρια και τα ποσά

Εγγυημένο εισόδημα για τα φτωχά νοικοκυριά θεσπίζει η κυβέρνηση με ποσό που θα κυμαίνεται από 230 ευρώ (για ένα άτομο) έως 400 ευρώ το μήνα (για τετραμελή οικογένεια) και θα χορηγείται με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς αφορά στα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας.

Το μέτρο θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο πιλοτικά για 10.000 ως 20.000 δικαιούχους και από το 2015 θα καλύψει περίπου 250.000 νοικοκυριά.

Το ανώτατο ύψος του εγγυημένου εισοδήματος (που προβλέπεται στο Μνημόνιο ως μέτρο προστασίας όσων είναι σε ακραία φτώχεια) δεν θα υπερβαίνει τα 4.800 ευρώ ετησίως όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια που δεν έχει άλλους πόρους διαβίωσης. Το βασικό επίδομα, σύμφωνα με το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα υπογραφεί εντός των επόμενων δέκα ημερών από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ορίστηκε στα 230 ευρώ για μεμονωμένο άτομο που έχει ιδιόκτητο σπίτι με αντικειμενική αξία έως 80.000 ευρώ, αν και εξετάζεται να είναι μέχρι 100.000 ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:

foto1ΠΗΓΗ aftodioikisi.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις