Γ. Καλούδης: Να μη χαριστεί-ακουμπηθεί το Φρούριο SAN ROCCO-Ψυχιατρείο Κέρκυρας

ΠΡΟΣ
1.Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Σπύρου
2.Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ.Μηλιώτη
26-6-2014

Κύριε Περιφερειάρχη,
Κύριε Πρόεδρε,
Η κυβέρνησή σας Σαμαρά-Βενιζέλου, την επομένη των Περιφερειακών-Δημοτικών Εκλογών άρχισε να εκτελεί τα προαναγγελθέντα εγκλήματά της:
Α. Το πρώτο ήταν να μεταφέρει την έδρα της Διοίκησης Λιμεναρχείων Ιονίων Νήσων στην Ηγουμενίτσα

Β.Το δεύτερο ήταν να μεταφερθεί στον εγκληματικό μηχανισμό του ΤΑΙΠΕΔ το ιστορικό διατηρητέο συγκρότημα κτιρίων του Ψυχιατρείου Κέρκυρας-Φρούριο(προμαχώνας) San Rocco.
Για κανένα από τα δύο θέματα δεν αντιδράσατε ούτε εσείς ούτε ο επερχόμενος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γαλιατσάτος.
Ειδικότερα:
Α. ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81 της 29ης Μάη 2014 (ΦΕΚ Α΄, αρ.Φύλλου 125) η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας κατήργησε την Λιμενική Επιθεώρηση Ιονίων Νήσων και υπήγαγε τα Νησιά της Επτανήσου υπό τη διοίκηση και την εποπτεία της Ηγουμενίτσας !
Η όλη αντίληψη των κοτσαμπασιδίστικων κυβερνήσεων της Αθήνας είναι και επικίνδυνη εθνικά, διότι έχει σαν βάση τη τουρκική εξωτερική πολιτική ότι τα Νησιά ανήκουν στη πλησιέστερη ακτή !
Αυτή ήταν άλλη μία προαναγγελθείσα δυσμενής εξέλιξη, που φέρει τις υπογραφές του Βαρβιτσιώτη με τα 60 τόσα σπίτια, του ηπειρώτη Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αλλά και τις «υπογραφές» της συναίνεσης των τριών επτανήσιων βουλευτών κ.κ. Δένδια και Σολδάτου της Ν.Δ., Γκερέκου της ΕΛΙΑΣ-ΠΑΣΟΚ.

Β. Η «απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ» ΝΑ ΧΑΡΙΣΘΕΊ το ιστορικό και διατηρητέο σύμπλεγμα κτιρίων αλλά και οικοπέδων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας σε «υμέτερους»! της κυβερνητικής πλειοψηφίας !
Για το θέμα αυτό έγινε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, επιτυχημένη συγκέντρωση εκπροσώπων φορέων και εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας μέσα στο προαύλιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.
Στο χώρο αυτό ήταν το Φρούριο του SanRocco, που συνδεόνταν με δύο υπόγειες στοές αλλά και με περιτείχισμα με τα Φρούρια του Αγίου Σωτήρος (Λόφος Φυλακών) και του Αβράμη. Το φρουραρχείο και τμήματα της περιτοίχισης συνεχίζουν να υπάρχουν. Κατά συνέπεια είναι πράγμα εκτός συναλλαγής.
Τα κτίρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου αποπερατώθηκαν το 1838, αποφασίστηκαν από την Ιόνιο Βουλή, πληρώθηκαν με χρήματα του Κερκυραικού Λαού και ανήκαν στην επιχώριο περιουσία.
Επικουρικά είναι νομικά αμφίβολο εάν περιήλθε ποτέ στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, καθόσον ανήκε στην επιχώρια περιουσία, η οποία το 1864 από τα Επαρχιακά Συμβούλια περιήλθε στους Δήμους κάθε νησιού.
Επιπλέον σαν φρούριο και κτίσματα με υλικά από την αρχαία πόλη της Κέρκυρας είναι αρχαιολογικό μνημείο.
Δεν πρέπει να λέτε για ΤΑΙΠΕΔ αλλά για κυβέρνηση και κυβερνητικά κόμματα και βουλευτές που τα ψήφισαν και πήραν τα ανταλλάγματά τους.
Το ΤΑΙΙΙΕΔ (δήθεν Ταμείο Αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας) που επιχειρεί να χαρίσει σε «υμέτερους» τα κτίρια και τη περιουσία του Ψυχιατρείου είναι ένας μηχανισμός (και όχι οργανισμός) που ψήφισαν τα κυβερνητικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που τον ψήφισαν και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Κέρκυρας Γκερέκου και Δένδιας, πέρνοντας φυσικά τα πολιτικά προσωπικά ανταλλάγματά τους σε βάρος του λαού και του τόπου. Και είναι τόσο εγκληματικός ο μηχανισμός αυτός που τον εξόπλισαν με νόμο της Βουλής με ασυδοσία. Για παράδειγμα εάν «πωλήσει» το Λιμάνι της Κέρκυρας για χίλια ευρώ τότε δεν μπορούν τα μέλη του να διωχθούν ούτε ποινικά για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ούτε αστικά για να αποκατασταθεί η ζημιά του δημοσίου ! ! ! Πρόκειται για βουλή-κυβέρνηση – «πολιτικό» προσωπικό κράτους κεντρικής αφρικής με λευκά πρόσωπα !
Το έγκλημα αυτό είχε προαναγγελθεί δύο φορές :
1) Πριν από δύο χρόνια, όταν τα δύο κυβερνητικά κόμματα επιδίωξαν να βάλουν χέρι στην αμύθητη περιουσία του Ψυχιατρείου Κέρκυρας επιχείρησαν επί Λομβέρδου και πέτυχαν τελικά να συγχωνεύσουν Νοσοκομείο και Ψυχιατρείο. Εμείς τότε καταγγείλαμε το γεγονός και αντισταθήκαμε.
και
2) τέσσερις μήνες προ των εκλογών.
Απλά περίμεναν να περάσουν οι εκλογές, να κλέψουν τη ψήφο του λαού με τα παραπειστικά πρόσωπά και τη ψευδή προπαγάνδα τους και μετά τις εκλογές εμφάνισαν το πραγματικό τους πρόσωπο.
.Όχι άλλο εκθέσεις ιδεών γ΄ δημοτικού.
Επειδή δεν ιδρώνει το αυτί τους με τίποτα, παρά μόνον με 2 πράγματα ενοχλούνται και θα υποχωρήσουν:
1) Ενοχλούνται όταν αναφέρονται και καταγράφονται ως υπαιτίων τα ονόματά τους:
2) Ενοχλούνται με λαικές συγκεντρώσεις.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΑΜΕ
Να εγγράψετε στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του ΠΣΙΝ στη Λευκάδα την 27-6-2014 ως κατεπείγοντα αυτά τα δύο θέματα, γεγονός που έπρεπε να είχατε κάνει από μόνοι σας, με τίτλους:
1)Κατάργηση από 29 Μάη 2014 της Περιφερειακής Διοίκησης Λιμένων Ιονίων Νήσων και υπαγωγή των λιμένων της Επτανήσου υπό την Ηγουμενίτσα.

Για το θέμα αυτό να ληφθεί η εξής απόφαση:
Προσφυγή στο Σ.τ.Ε. για ακύρωση αυτού του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 81 της 29ης Μάη 2014 (ΦΕΚ Α΄, αρ .Φύλλου 125), καθόσον προσβάλλει ευθέως τα άρθρα 101 και 102 του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα και την υποχρέωση του κοινού νομοθέτη σε κάθε διάταγμα να έχει πρόνοιες νησιωτικής πολιτικής.

2.Προσφυγή στο Σ.τ.Ε για Ακύρωση-Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για υπαγωγή του συμπλέγματος κτιρίων και των οικοπέδων του Ψυχιατρείου Κέρκυρας στον εγκληματικό κυβερνητικό μηχανισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
Την αίτηση ακύρωσης να κληθούν να υπογράψουν οι 2 Μητροπολίτες Κέρκυρας, ο Δήμος και όλοι οι φορείς της Κέρκυρας. Και φυσικά όσοι φορείς της Επτανήσου το επιθυμούν.

3.Και για τα δύο θέματα να Διοργανωθεί υπό την αιγίδα της ΠΙΝ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Κέρκυρα, αφού προηγηθεί ενημέρωση του λαού
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις