Έξω οι αξιολογητές από τις ΕΛΜΕ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι είναι χρέος όσων πάρουν μέρος στη Μετασυνεδριακή Γενική Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν για τη λήψη πρακτικών μέτρων ενάντια στην επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τη διαγραφή των αξιολογητών από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ προτείνει πρακτικά μέτρα από το Σεπτέμβρη για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης και της ακύρωσης στην πράξη των νόμων που την πλαισιώνουν.
Για παράδειγμα, τα στελέχη της εκπαίδευσης που αποτελούν σήμερα τα πρώτα βιολιά στην αξιολόγηση, δηλαδή οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι πρέπει άμεσα να διαγραφούν από τις ΕΛΜΕ. Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει, επίσης, ότι στο βαθμό που οι διευθυντές των σχολείων γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των καταστατικών των ΕΛΜΕ. Έτσι, ως αξιολογητές δεν έχουν θέση στα σωματεία.

Αργοστόλι 27/06/2014
Το προεδρείο της ΓΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις