Ένας διαφορετικός Γάμος

Το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, το Νηπιαγωγείο Λακήθρας, υπο τη Διεύθυνση της Νηπιαγωγού κας Σοφίας Κοσμάτου, παρουσίασε στις εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού Σχολείου Σβορωνάτων, σε μία εκπληκτική θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές τους μικρούς Μαθητές, έναν Παραδοσιακό Κεφαλονίτικο Γάμο.
Συγκεκριμένα, το Σχολείο συμμετέχοντας με επιτυχία στο Πρόγραμμα : “ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ” ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2013-2014, που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης Σ.Λάτσης» και με θέμα «Οι παραδοσιακές ενδυμασίες, η μουσική και οι χοροί της Κεφαλονιάς» από την ενότητα «Τοπική Ιστορία – Λαογραφία», βραβεύτηκε για την εμπνευσμένη πρόταση, που υλοποιήθηκε άριστα από τους μικρούς μαθητές.
Το πρόγραμμα δέχτηκε συνολικά 125 έγκυρες αιτήσεις από 28 νησιά.
Η συμμετοχή 278 εκπαιδευτικών στις ομάδες αποτελεί μια εγγύηση για τη συνέχιση του προγράμματος, αλλά και για το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται στη δημόσια εκπαίδευση της χώρας.
Πρόταση υπέβαλαν 86 Δημοτικά Σχολεία και 39 Νηπιαγωγεία.
Η επιτροπή αξιολόγησης, με κριτήρια την ιδέα και την περιγραφή της πρότασης, τη μεθοδολογία υλοποίησης, αλλά και τους προσδοκώμενους στόχους και αποτελέσματα, αποφάσισε να χρηματοδοτηθούν 17 προτάσεις για το σχολικό έτος 2013-14.
Την εντυπωσιακή παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Α/Δήμαρχος Παιδείας κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος μετέφερε τα Συγχαρητήρια του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση προς τη Νηπιαγωγό κ.Κοσμάτου, τους μικρούς ηθοποιούς και όλους τους Συντελεστές της μοναδικής και πρωτότυπης θεατρικής παράστασης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λακήθρας κ.Γιάννης Κωνσταντάτος, η ενδυματολόγος κ.Κάκια Αλεξάτου, η κ.Ντίνα Βασιλάτου, υπεύθυνη Εκπαιδευτικών θεμάτων του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, ο κ.Γεράσιμος Γαλανός, Υπεύθυνος Εκδηλώσεων πρωτοβάθμιας και πλήθους κόσμου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις