Α. Θεοπεφτάτου: Οι κάτοικοι του νησιού ακόμα παλεύουν με την γραφειοκρατία

Με τη γνωστή πλέον διαδικασία του κατεπείγοντος έφερε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το σχέδιο νόμου «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση- Βιώσιμη Ανάπτυξη», στο οποίο βασική εισηγήτρια από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στις 9:00 χτες το βράδυ για να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή σήμερα το πρωί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια αύριο!
Η βουλευτής στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν επέδειξε την αντίστοιχη βιασύνη στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των σεισμών, αφήνοντας ακόμα και σήμερα τους κατοίκους του νησιού να παλεύουν με την γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στην έκδοση σχετικών αποφάσεων που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε ως προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης από την Τρόϊκα, έρχεται να καταργήσει οριστικά όποια περιβαλλοντική προστασία, ποιότητα ζωής και ισόρροπη ανάπτυξη υπήρχε στη χώρα. Διαμορφώνει τριτοκοσμικές συνθήκες με τριτοκοσμικές πόλεις και τριτοκοσμική ανάπτυξη, μια ανάπτυξη όχι για το σύνολο της κοινωνίας, αλλά βασισμένη μόνο στην επιχειρηματικότητα.
Με εργαλείο τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια, εξυπηρετούνται αποκλειστικά και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου οι fast track επενδύσεις που κατά κανόνα είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Όλα τα επίπεδα σχεδιασμού γίνονται λάστιχο, καθώς μπορούν ανά πάσα στιγμή να τροποποιηθούν για να χωρέσουν τα πάντα. Τα πάντα εκτός από τις ανάγκες των κατοίκων, η αντιμετώπιση της κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος και η προοπτική για τις μελλοντικές γενιές.

Αθήνα, 24.6.2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις