Πενταετές μάστερ πλαν ετοιμάζει ο Σπύρος Γαλιατσάτος για την αναβάθμιση του τουρισμού στα νησιά μας

 Ενδιαφέρον παρουσίασε η χθεσινή συνεδρίαση της Τουριστική Επιτροπή με πολλά καινούργια πρόσωπα αλλά και φορείς του τόπου, όπως ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αυγέρης και ο Εμποεπαγγελματικός Σύλλογος.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε όπως πάντα με την κυκλική συζήτηση και τους παραβρισκόμενους να κάνουν αναφορά σε διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και πως μπορούμε να τα εξαλείψουμε όσο είναι δυνατόν.
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν γνωστοί επιχειρηματίες τους τόπου μας όπως ο κ. Πατούλιας, ο κ. Παντεός, ο κ. Μουϊκης, ο κ. Τιμοθεάτος, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Σπύρος Γαλιατσάτος, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κατερίνα Ατσάρου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πόρου Μαργαρίτα Βαβάση, η κα Ντόνα Παλημέρη, η Πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιάς, ο καθηγητής κ. Κώστας Πετράκης, ο Χρήστος Λευκαδίτης, το μέλος του Συλλόγου Η Κράνη κ. Νιφοράτος και ο επιχειρηματίας κ. Πανέρης.
Ο κ. Πατούλιας αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι οι παραλίες να έχουν δημοπρατηθεί και να είναι έτοιμες πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν ενώ πρέπει να προσπαθήσουμε να την επιμηκύνουμε την σεζόν και αυτό θα γίνει μόνο αν οι επιχειρηματίες αποφασίσουν να ανοίγουν τα μαγαζιά τους νωρίτερα αλλά και να τα κρατάνε ανοιχτά και μετά τον Σεπτέμβριο. Καθώς ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις εταιρείες low cost που έφεραν κόσμο μέσα Μάρτη αλλά μας βρήκαν απροετοίμαστους με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην βρίσκουν εστιατόριο ανοιχτό για να φάνε εκτός Αργοστολίου και κάποιων λίγων εξαιρέσεων.
Στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο κ. Πανέρης όπου διατηρεί την επιχείρηση με τα ποδήλατα στον Κούταβο ένα θέμα το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με μία μερίδα φορέων αλλά και κόσμου να θεωρεί ότι η εν λόγω επιχείρηση διαταράσσει την αρμονία και ισορροπία της Λιμνοθάλασσας και των πτηνών που βρίσκουν καταφύγιο στα νερά του Κουτάβου. Άλλοι θεωρούν ότι εφόσον έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα και σχετική άδεια είναι μία ενδιαφέρουσα επιχείρηση που προσφέρει ώρες ψυχαγωγίας και διασκέδάσης στη λίμνη του Κουτάβου.
Πάνω σε αυτό το θέμα αντιρρήσεις έφεραν ο κ. Λευκαδίτης αλλά και ο κ. Πετράκης καθώς όπως είπαν δεν γνωρίζουν ποιές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι βάρκες-ποδήλατα στο περιβάλλον της λίμνης, με πολλές χήνες και πάπιες να έχουν φύγει από εκεί καθώς φοβούνται. Ο κ. Πανέρης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις χήνες με τα ποδήλατα να είναι ηλεκτροκίνητα και η ταχύτητα που παράγουν δεν ξεπερνά τα 2 μίλια την ώρα, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής που κάνει ο κόσμος πολλές χήνες με τα μικρά τους να μην φαίνεται ότι ενοχλούνται αντίθετα κάνουν τη βόλτα τους δίπλα στα ποδήλατα.
Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Σπύρος Γαλιατσάτος με τη σειρά του αναφέρθηκε στην εκπόνηση ενός μάστερ πλαν για τα Ιόνια Νησιά όπου θα υπάρχει ένα σαφές πενταετές σχέδιο για τον τουρισμό, με έρευνες marketing, χαρτοφυλάκια προϊόντων, από τα οποία θα γίνονται δράσεις management, crisis management, αλλά θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία web site.
Όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν και να λένε την άποψή τους καθώς και να προτείνουν διάφορες λύσεις ή ιδέες για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα των εταιρειών χαμηλού κόστους χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως “έχων στιλέτα στην πλάτη”, με τους ξενοδόχους να έχουν βάλει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για την πληρωμή της Ryannair που ανέρχεται σε 115.000 ευρώ, ενώ το Επιμελητήριο έχει δώσει μόνο 25.000, άλλες 10.000 ευρώ έχουν δώσει κάποιοι επιχειρηματίες αλλά 10.000 ευρώ θα δώσει και ο Δήμος Ιθάκης που θέλει να συμβάλει σε αυτή την τεράστια και σημαντική κίνηση που έγινε πριν δύο χρόνια και μπορεί να αποτελέσει τη μόνη ίσως λύση στην αύξηση του τουρισμού.
Πάνω σε αυτό το θέμα η κα Ατσάρου τόνισε το γεγονός ότι λυπάται που η Ομοσπονδία Καταλυμάτων δεν έχει κάνει το χρέος της με τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων να αδυνατούν να κατανοήσουν τον λόγο για τον οποίο πρέπει να συμβάλουν και αυτοί οικονομικά στην προσπάθεια που γίνεται για την αύξηση των τουριστών στο νησί. Τόνισε χαρακτηριστικά η κα Ατσάρου: Έχω μετανιώσει που εμπλέκομαι γιατί δεν μπορώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου”.
Για το θέμα της easy jet ο κ. Γαλιατσάτος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί γιατί δεν είναι εντάξει στη συμφωνία που είχε κάνει, μεταφέροντας μόνο tour operators σε υψηλές τιμές.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις