Κλείνει άμεσα ο δρόμος προς την παραλία του Μύρτου-Σε 20 μέρες θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία

Δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί τελικά το κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία του Μύρτου όπου μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες, με το υπουργείο Υποδομών να στέλνει ρητή εντολή στο Δήμο και στην Περιφέρεια για την άμεση διακοπή της κυκλοφορίας του δρόμου μέχρι και τα Διβαράτα.

Σύμφωνα με δηλώσεις τόσο του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή δεν υπάρχει άλλη λύση καθώς το Υπουργείο Υποδομών δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλαγής της απόφασης καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από τις βραχοπτώσεις καθιστώντας άκρως επικίνδυνη την περιοχή.  Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα καθώς η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει με την παραλία του Μύρτου να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού μας, ενώ είναι μέσα στις πέντε καλύτερες στον κόσμο, ένας παγκόσμιος πόλος έλξης της Κεφαλονιάς καθώς φιγουράρει σε διεθνή περιοδικά με εκατομμύρια αναγνώστες, αλλά και σε χιλιάδες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Ο κ. Παρίσης μίλησε για μία περίοδο 20 με 25 ημερών για την αποπεράτωση της πρώτης φάσης του έργου με τον εργολάβο να πιάνει άμεσα δουλειά, τόνισε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι το σοβαρό αυτό πλήγμα για το νησί μας δεν θα προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού μας πάνω στον οποίο στηρίζεται η τοπική οικονομία για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Για τον λόγο αυτο θα έρθει στο νησί μας και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για να βεβαιωθεί ότι το έργο προχωράει κανονικά σύμφωνα με τη μελέτη και μέσα στο  χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής από τη μεριά του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στην σύσκεψη που έλαβε χώρα για την διευθέτηση της κατάστασης, η θέση της Περιφέρειας και του Δήμου ήταν το έργο να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, αλλά η άποψη των επιστημόνων και συγκεκριμένα των Γεωλόγων αλλά και των μελετητών ήταν ότι το έργο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα διότι η βραχομάζα πάνω από τον Μύρτο κρίθηκε επικίνδυνη. Ο κ. Κουρής εξέφρασε την ανησυχία του στο θέμα του τουρισμού τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Κεφαλονιάς εξαρτάται από την παραλία του Μύρτου οικονομικά, με τις περισσότερες επιχειρήσεις, σε Άσσο και Φισκάρδο να είναι καθαρά τουριστικές και το Μύρτο να αποτελεί ίσως το μοναδικό αξιοθέατο.

Ας ελπίσουμε ότι το έργο δεν θα καθυστερήσει και αρχές Ιουλίου θα μπορούν οι επισκέπτες του νησιού μας αλλά και εμείς να απολαύσουμε την υπέροχη παραλία που αλλάζει συνεχώς χρώματα και όσες φορές και να περάσεις ποτέ δεν θα δεις την ίδια εικόνα καθιστώντας το Μύρτο, ξεχωριστό και μοναδικό στον κόσμο.

Για το ζήτημα αυτό η Αστυνομία εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Ανακοινώνεται ότι για την διευκόλυνση τεχνικών εργασιών στην περιοχή του Μύρτου στην Κεφαλονιά, εκδόθηκε σήμερα 17.06.2014, απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Κεφαλληνίας για την απαγόρευση (εως και την 12.07.2014) της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδική πρόσβαση που οδηγεί στην παραλία του Μύρτου και συγκεκριμένα από την διασταύρωση στον οικισμό Διβαράτα”.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις