Πήραν τα διπλώματά τους τα παιδιά από το Μουσικό Εργαστήρι Λειβαθούς

Σε μία λιτή αλλά ζεστή ατμόσφαιρα έγιναν χθες το απόγευμα οι απονομές των διπλωμάτων των παιδιών που απαρτίζουν το Μουσικό Εργαστήρι Λειβαθούς.

Στην αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή στα Κουρκουμελάτα παρέλαβαν τα διπλώματά τους τα παιδιά που απαρτίζουν τα μουσικά σύνολα της περιοχής όπως Χορωδία και Μαντολινάτα Λειβαθούς, από τους δασκάλους τους τους μαέστρους Βασίλη Καλογηρά, Άγγελο Μουρελάτο και την Τζουλιέτα Μωραϊτη. Ως γνωστόν η περιοχή της Λειβαθούς έχει μία μακρά και πλούσια μουσική παράδοση την οποία παλεύουν με πάθος να κρατήσουν ζωντανή για τις επόμενες γενιές οι άξιοι και ικανοί δάσκαλοι που προαναφέραμε του Εργαστηρίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ και πρόσφατα Αντιδήμαρχος Πυλάρου και Ερύσου, Άγγελος Κωνσταντάκης, ενώ το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού και Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Ευάγγελος Κεκάτος. Μαζί με τους δασκάλους μοίρασαν τα διπλώματα στα παιδιά που τέλειωσαν την φετινή χρονιά και από τον Σεπτέμβρη ξεκινάνε πιο δυναμικά, την εκμάθηση της μουσικής παράδοσης του τόπου μας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ,  Άγγελος Κωνσταντάκης τόνισε: “Αυτό το μουσικό εργαστήρι ξεκίνησε κατόπιν της αγωνίας και όχι μόνο της αγωνίας του Δήμου, της Πολιτείας και των κατοίκων της περιοχής, γιατί αν θυμάστε όλοι υπήρχε εδώ πέρα και λειτουργούσε ένα Ωδείο. Αυτό για διάφορους λόγους μέχρι και σήμερα αυτό δεν ήταν εφικτό να είναι ανοιχτό. Έτσι λοιπόν με τη σύμφωνη γνώμη και έχοντας υπόψη τα ακούσματά σας, εδώ με τον Καλογηρά τον Βασίλη, τον Άγγελο τον Μουρελάτο και την Τζουλιέτα τη Μωραϊτη, κάναμε αυτό το πρώτο βήμα, το ξεκίνημα έτσι ώστε να μην μείνει άλλο ο τόπος και η μουσική μας παράδοση και ο πολιτισμός μας πίσω, διότι οι γενιές που έρχονται πρέπει να είναι γαλουχημένες από μικρές. Αίσια λοιπόν φέτος και με την βοήθεια όλων εσάς που ήρθατε εδώ και φέρατε τα παιδιά σας μπορέσαμε και φτιάξαμε τμήματα που ήταν στο σύνολο γύρω στα 40 άτομα. Χωρίς να θέλω να κουράσω πιο πολύ και χωρίς να κάνω ιδιαίτερες δεσμεύσεις, θα πω ότι πρέπει και απαιτείται τέτοιες μέρες, οι καλές προσπάθειες να διατηρηθούν και στο μέλλον και αυτό ειλικρινά από αρχές Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη θα πρέπει να λειτουργήσει με οποιοδήποτε κόστος και τρόπο. Φέτος μην ξεχνάμε ότι είχαμε κάποιο πρόβλημα στη Φιλαρμονική αλλά πολύ γρήγορα και σε συνεννήση με το Ίδρυμα Βεργωτή μας παραχωρήθηκε αυτή εδώ η αίθουσα τους οποίους και ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που από οποιαδήποτε πλευρά της Λειβαθούς φέρνατε τα παιδιά σας εδώ, κάθε Σάββατο για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και αύριο να είναι οι μελλοντικοί μουσικοί που θα απαρτίσουν Χορωδίες, τμήματα και ουσιαστικά κάπως έτσι θα φτιάχνεται ο Πολιτισμός στο νησί μας”.

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο μαέστρος της Μαντολινάτας Λειβαθούς, Βασίλης Καλογηράς αναφέροντας μεταξύ άλλων: Αυτό το Μουσικό Εργαστήρι είναι ένα εγχείρημα που σκοπό έχει να δώσει μουσική Παιδεία στα παιδιά και μέσα από την μουσική πράξη να γνωρίσουν την μουσική παράδοση που δυστυχώς η νεολαία μας δεν την γνωρίζει. Μακροπρόθερμα θα μπορέσουν τα παιδιά μέσα από τις γνώσεις τις οποίες θα πάρουν να στελεχώσουν επαρκώς Χορωδιακά σύνολα και ορχηστρικά σύνολα, δηλαδή Χορωδίες, Μαντολινάτες και ότι άλλο μουσικό σύνολο υπάρχει”.

Ακούστε τις δηλώσεις που έκαναν ο κ. Κεκάτος και οι δάσκαλοι από το Μουσικό Εργαστήρι

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις