Τιμήθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης-Πρέπει να ενισχυθεί το ΤΕΙ με προσωπικότητες

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχτηκε στο Δημαρχείο χθες το απόγευμα τον δημοσιογράφο και επίτιμο καθηγητή και Αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Γιάννη Πολίτη σε μία ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό του για την στήριξη και την βοήθεια που πρόσφερε στην Κεφαλονιά στο θέμα της παραμονής του ΤΕΙ στο νησί μας.

Ο κ. Πολίτης βρέθηκε στην Κεφαλονιά μετά από πρόσκληση του Προϊσταμένου του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Αγησίλαου Κονιδάρη, για να παραστεί και να μιλήσει στο πολύ ενδιαφέρον διεθνές συνέδριο επιχειρηματικότητας που οργάνωσαν τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα το τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο προσδίδοντας ξεχωριστό κύρος και αξία στο όχι μόνο στο ΤΕΙ αλλά και στην Κεφαλονιά με διεθνείς ομιλητές και με την πρωτοτυπία να διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά.

Ο κ. Παρίσης σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο ήθος και την εντιμότητα του κ. Πολίτη τονίζοντας την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε με τις γνωριμίες του και την αγάπη του για την Κεφαλονιά τις κρίσιμες ημέρες που διακυβεύονταν η παραμονή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο νησί, με τον τότε υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο να είναι αποφασισμένος να κλείσει το τμήμα και να το στείλει στη Δυτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Παρίσης με τον κ. Πολίτη,  ανακοίνωσε στα τοπικά ΜΜΕ την πρόθεσή του να στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακηρύξει τον Γιάννη Πολίτη ως επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς, χαρακτηριστικά ο κ. Παρίσης δήλωσε:  “Ο Γιάννης Πολίτης είναι ένας άνθρωπος που κοσμεί και εμένα ως Δήμαρχο αλλά και την Κεφαλονιά”. Ο κ. Πολίτης απάντησε: “ότι έκανα το έκανα γιατί πιστεύω στην Κεφαλονιά, δεν με ενδιαφέρουν τα αξιώματα και η προβολή. Είμαι από τη Λευκάδα αλλά στη συνείδησή μου είμαι Επτανήσιος και στο ΤΕΙ μπήκα και θα παραμείνω ως Επτανήσιος και θεωρώ ότι η έδρα μας είναι η Κεφαλονιά και το σημαντικότερο τμήμα είναι το τμήμα Επικοινωνίας. Χωρίς τμήμα Επικοινωνίας και χωρίς δυνατή Κεφαλονιά δεν θα υπάρξουν ΤΕΙ. Αν αυτό δεν το παίρναμε πίσω σε δύο χρόνια δεν θα υπήρχε ούτε Ζάκυνθο, ούτε Λευκάδα, ούτε Ληξούρι. Ήθελαν να μας πάρουν τον ακρογωνιαίο λίθο”.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού, Ευάγγελος Κεκάτος δήλωσε: “Ο Δήμαρχος έχει τα ΤΕΙ στην καρδιά, που όταν ήρθε ο Πρωθυπουργός για το σεισμό, το πρώτο πράγμα που για το οποίο του μίλησε  ο Δήμαρχος ήταν για τα ΤΕΙ, Με συγκίνηση πάρα πολύ αυτή η κίνηση και σαν Δημοτική Αρχή αγκαλιάζουμε τα ΤΕΙ”. Το λόγο πήρε και ο πρόσφατα αναβαθμισμένος Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, σε Αντιδήμαρχο Πυλάρου και Ερύσου, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Θα είμαστε μαζί, μιά αγκαλιά, χέρι με χέρι, μαζί με το Τεχνολογικό Ίδρυμα, το καλύτερο Τμήμα που θα μπορούσε να έχει το νησί μας”. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Αγησίλαος Κονιδάρης, είπε: “Μας δίνεται η ευκαιρία να χτίσουμε κάτι από την αρχή πράγμα σπάνιο. Πρέπει να χτιστεί σωστά και με γερές βάσεις για το μέλλον. Πρέπει να ενδυναμώσουμε το ΤΕΙ με καθηγητές αλλά και υλικοτεχνική υποδομή”.

Ο κ. Πολίτης τόνισε την ανάγκη περαιτέρω προβολής του ΤΕΙ με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων κάθε μήνα όπως έγινε με την δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη, αυτό θα βοηθήσει έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνο κατάργησης του Ιδρύματος, ενώ έκανε αναφορά στο δυναμισμό και την ισχυρή προσωπικότητα του Δημάρχου ο οποίος δεν δέχθηκε το όχι που είπε ο πρώην υπουργός Αραβανιτόπουλος αλλά πάλεψε μέχρι τέλους για να πετύχει την παραμονή του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά.

Μιά πολύ σημαντική είδηση είναι ότι σύντομα θα δημιουργηθεί και άλλο τμήμα ΤΕΙ, που θα βοηθήσει και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της Κεφαλονιάς. Στην συνάντηση παραβρέθηκε  η Προϊσταμένη του ΤΕΙ Λευκάδας, έγινε αναφορά το πόσο σημαντικό θα είναι για το νησί μας και για το ΤΕΙ η προαγωγή του κ. Μαραβέγια σε Πρύτανη του Καποδιστρείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτι που συζητείται εδώ και πολύ καιρό, αν προχωρήσει θα σημάνει μία ακόμα επιβράβευση για το εξαιρετικό έργο το οποίο γίνεται στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις