Αντικαπιταλιστική Αριστερά: Όλοι στο πλευρό των αγωνιζόμενων

Ολοι στο πλευρό των αγωνιζόμενων.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση της αντιλαϊκής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους. Καθαρίστριες, Χαλυβουργοί, διαθέσιμοι, όλοι στο στόχαστρο της μπότας των αντεργατικών μέτρων,με δικαστικές αποφάσεις-κυβερνητικές εντολές, με ΜΑΤ και βία, με νόμους και αποφάσεις για να περάσει ο νέος εργασιακός μεσαίωνας.
Η αντικαπιταλιστική αριστερά είχε επισημάνει από πρίν τις εκλογές, αλλά και αμέσως μετά, με αφορμή των «ανασχηματισμό», ότι, η βασική πλευρά του “νέου” κυβερνητικού σχήματος είναι η συνέχιση της μνημονιακής κόλασης. Με έναν υπουργό οικονομίας, υπάλληλο των τραπεζικών συμφερόντων, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Λάτση και όχι μόνο. Η “νέα” κυβέρνηση διορίστηκε για να περάσει τώρα, άμεσα, το καλοκαίρι, ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων, όπως η νέα έκθεση του ΔΝΤ υπαγορεύει. Ολοκληρωτική διάλυση του ασφαλιστικού, γενικό ξεπούλημα με πρώτη την ΔΕΗ, νέες απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατεδάφιση της εναπομείνουσας δημόσιας παιδείας και παράδοση της δημόσιας υγείας στα αρπακτικά των ασφαλιστικών εταιριών και των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Απέναντι στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου, απαιτείται μια συντονισμένη και αποφασιστική απάντηση των εργαζόμενων και του κινήματος. Όλοι μαζί χρειάζεται να δημιουργήσουν κέντρο αγώνα και συντονισμό όλων των απολυμένων και διαθέσιμων, όσων κλάδων βρίσκονται σε αγώνες τώρα. Να ξεπεραστεί ο κατακερματισμός, ο κλαδικός σχεδιασμός, η πολυδιάσπαση. Να αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής και μάχης όλων των αγωνιζόμενων. Χωρίς αναμονή, με πραγματικούς αγώνες σύγκρουσης και όχι συμβολικές κινήσεις.:
«Δεν θα περάσει η κυβερνητική τρομοκρατία, ο αγώνας συνεχίζεται.
Επαναπρόσληψη ολων των απολυμένων.
Κάτω η χούντα κυβέρνησης –ΕΕ-κεφαλαίου.
Οι ηρωίκές καθαρίστριες θα νικήσουν.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ
ΓΑΊΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις